Informaţii utile despre alegerea şi utilizarea laptelui praf pentru bebeluşi

Informaţii utile despre alegerea şi utilizarea laptelui praf pentru bebeluşi

Poate există un motiv pentru care nu poți alăpta şi de aceea specialiştii recomandă lapte praf Topfer. Odată ce s-a luat această decizie în cunoștință de cauză, ar trebui să te simți confortabil, susținută și echipată cu informațiile corecte pentru a oferi copilului, în siguranță preparate adecvate pentru sănătate și bunăstare.

Din ce este produs lapte praf Topfer

Formulele pentru sugari din comerț sunt de obicei derivate din laptele de vacă și sunt concepute pentru a semăna îndeaproape cu cantitatea de substanțe nutritive găsite în laptele uman. Acestea conțin un echilibru de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale și alți nutrienți pentru a  ajuta copilul să rămână sănătos, iar pe termen lung să crească și să se dezvolte în mod corespunzător. Toți sugarii hrăniți cu formule ar trebui să primească o formulă care este întărită cu fier. Bebelușii care nu beau cel puțin 1 litru de formulă pentru sugari pe zi au nevoie de un supliment  de vitamina D (400 UI). Cei care folosesc lapte praf Topfer au mai multe tipuri de lapte din care să aleagă.

Rareori, se poate dezvolta o alergie la proteina din laptele de vacă sau intoleranță la lactoză. Dacă eşti îngrijorat de această posibilitate, discută cu medicul tău pentru a afla ce tip de formulă ar fi cel mai potrivit pentru bebelușul tău. Formulele speciale, cum ar fi formulele pe bază de soia, fără lactoză sau îngroșate, trebuie utilizate sub supraveghere medicală.

Cele mai citite articole

Tipuri de lapte praf

Formula sub formă de pulbere este cea mai puțin costisitoare și se păstrează până la o lună după deschidere. Trebuie măsurat cu precizie cu ajutorul cupei furnizate pentru a preveni erorile de pregătire. Formulele sub formă de pulbere nu sunt un produs steril. Există riscul apariției bacteriilor dacă instrucțiunile de preparare nu sunt respectate cu atenție.

Concentratul lichid este mai scump decât pulberea și trebuie utilizat în 48 de ore de la deschiderea cutiei. Este mai ușor de măsurat și amestecat, dar există încă riscul unei erori de măsurare dacă instrucțiunile de pregătire nu sunt respectate cu atenție.

Formula gata de alimentare este cea mai scumpă, dar și cea mai convenabilă, mai ales atunci când călătoreşti. Nu necesită amestecare cu apă şi trebuie utilizat în decurs de 48 de ore de la deschidere.

Ţinând cont de toate acestea se va alege cel mai bun lapte praf pentru bebeluş, astfel încât acesta să se poată bucura de o alimentaţie corespunzătoare. Este recomandat ca mămicile să selecteze cele mai bune tipuri de lapte praf pentru copiii lor. Această alegere se poate face cu uşurinţă prin documentare şi atunci când părinţii citesc listele de ingrediente şi discută cu medicul pediatru în sensul acesta pentru a determina formula potrivită.

Cele mai citite articole