Cum puteți alege cu ușurință papuci pentru copii?

În primii ani de viață, când bebelușii încă nu pot înțelege și explica părinților lor că pantofii au devenit mici și creează un disconfort, piciorul bebelușului trebuie măsurat regulat o dată la trei luni. Este foarte important să alegeți pantofii potriviți pentru copii, care sa nu deranjeze piciorul copilului. Încălțămintea nu trebuie să strângă piciorul, să perturbe circulația sângelui, să provoace deformări, sa nu ducă la apariția scufundărilor și calusurilor. Pantofii pentru copii ar trebui să corespundă caracteristicilor piciorului și să nu împiedice dezvoltarea sa naturală.

Site-ul www.neer.ro a pregătit un set de recomandări pentru mămici și tătici, cu ajutorul cărora puteți alege cu ușurință papuci copii pentru orice ocazie!

Mulți părinți sunt siguri că papucii pentru copii ar trebui să fie selectați cu multă atenție și au perfectă dreptate. Piciorul unui copil  în curs de dezvoltare poate fi ușor deformat dacă îl puneți în pantofi inconfortabili, iar acest lucru presupune multe consecințe negative în viitor.

Cele mai citite articole

Pediatrii recomandă părinților să cumpere copilului prima pereche de pantofi doar după ce acesta a început  să meargă.

Înainte de a cumpăra o pereche de papuci copii, ar trebui să aflați ce mărime la picior are copilul. Pentru comoditate, faceți o “amprentă” a picioarelor copilului. Pentru a face acest lucru, plasați piciorul copilului pe o bucată de carton și cu un creion conturați forma picioarelor. După aceasta, decupați cartonul conform conturului. Este important să faceți această procedură pentru ambele picioare deoarece, în unele cazuri, mărimile picioarelor pot să varieze.

“Modelele” de carton pe care le-ați obținut le puteți pune în papucii pe care intenționați să-i cumpărați pentru a vedea dacă papucii sunt potriviți sau nu. Această soluție este destul de eficientă deoarece vă permite să cumpărați încălțăminte fără a lua copilul cu Dumneavoastră, astfel economisiți atât energia lui, cât și a Dumneavoastră personal!

Este foarte important să luăm în considerare faptul că în încălțămintea pentru copii trebuie să existe suficient spațiu între degetul mare și suprafața interioară. Acest spațiu permite piciorului să se lungească la plimbare și, de asemenea, economisește spațiu pentru creșterea picioarelor. Experții recomandă o distanță de 10-15 mm. În acest caz, degetele de la picioare se vor simți spațioase și nu se vor îndoi, iar probabilitatea dezvoltării deformării piciorului va fi redusă la minimum.

Cele mai citite articole