5 tipuri de lapte vegetal pe care le poți prepara la Thermomix

5 tipuri de lapte vegetal pe care le poți prepara la Thermomix

Laptele vegetal este un aliment de bază pentru toate persoanele care urmează un regim vegetarian sau vegan, iar pentru cei care țin post de obicei, este un substituent perfect al laptelui de origine animală.

Laptele vegetal este preparat din diverse tipuri de nuci și cereale, iar tehnica de preparare poate fi diferită în funcție de ustensilele folosite sau de materia primă aleasă. Am pregătit pentru tine câteva tipuri de lapte vegetal pe care le poți prepara cu mare ușurință la Thermomix.

1.   Lapte vegetal de migdale preparat la Thermomix

Laptele de migdale este probabil cel mai popular tip de lapte vegetal atât din categoria celor preparate în casă, cât și din categoria celor produse și comercializate în magazine. Acest tip de lapte se apropie foarte mult de gustul laptelui de origine animală și poate fi folosit ca atare, dar și ca ingredient în alte rețete care conțin lapte.

De reținut că acesta nu are proprietățile laptelui de origine animală în timpul procesării, dar punctează cu alte beneficii. Numărul redus de calorii pe care îl are și proprietățile digestive sunt doar câteva dintre beneficiile lui. Laptele de migdale conține și cantități ridicate de fibre solubile și insolubile, ce îți pot proteja pereții intestinali și colonul, regla absorbția de zahăr și controla nivelul de colesterol.

Poți prepara rapid lapte de migdale de casă la Thermomix, cu ingrediente pe care le cunoști și pe care le ai la dispoziție. Rețeta este disponibilă pe platforma GoostoMix.

2.   Lapte vegetal de soia la Thermomix

Un alt sortiment de lapte vegetal foarte apreciat și foarte consumat de către oameni este laptele de soia. 150 ml de lapte vegetal de soia are aproximativ 120 Kcal și conține 30% calciu, 25% vitamina D, 4-5 g grăsimi și 8-9 g proteine.

Laptele de soia întărește vasele de sânge, ajută în procesul de pierdere în greutate și întărirea oaselor și se poate prepara în confortul casei tale cu un minim de efort și ustensile.

Rețeta de lapte de soia făcut în casă la Thermomix este foarte simplă și foarte rapidă, iar rezultatele sunt delicioase și 100% de casă. În plus, vei descoperi și o secțiune de sfaturi utile care te vor ajuta să depozitezi în mod corespunzător laptele vegetal de soia.

3.   Lapte vegetal de orez

Cele mai citite articole

Cum multiple beneficii pentru sănătatea tractului digestiv a pielii, laptele de orez este și un foarte bun energizant, iar prepararea lui este o chestiune de numai câteva minute la Thermomix. Trebuie să lași 50 g de orez la hidratat pentru minim 5 ore, să îl pulverizezi, să adaugi apă și să îl fierbi. Rețeta completă este disponibilă pe GoostoMix, platforma de rețete special adaptate la Thermomix.

Nu ai nevoie de ingrediente speciale sau greu de procurat, ci doar de orez alb simplu și apă, iar de magie se ocupă aparatul de gătit.

4.   Lapte de caju preparat la Thermomix

Acest tip de lapte vegetal este pe locul doi ca popularitate după laptele de migdale și asta datorită texturii și întrebuințărilor pe care le poate avea. Laptele vegetal de caju poate fi consumat așa cum este, dar poate fi folosit și pentru prepararea diverselor băuturi pe bază de lapte. În băuturi răcoritoare sau calde, smoothie-uri și preparate vegetariene, laptele de caju este o alegere ideală.

Îl prepari în 3 minute la Thermomix și ai nevoie doar de 250 g caju și 800 ml de apă rece, iar rețeta cu indicațiile exacte o găsești pe GoostoMix în secțiunea lactate vegetale a meniului platformei.

5.   Lapte vegetal de cocos la Thermomix

despre laptele de cocos se poate spune doar yum-yum. Persoanele care adoră aroma de nuci de cocos vor iubi enorm acest tip de lapte vegetal. Lapte de cocos este rezultatul răzuirii pulpei de cocos și nu trebuie confundat cu apa de cocos care se regăsește în mod natural în nucă de cocos. El are proprietăți precum întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea aspectului pielii și a părului, combaterea anemiei datorită conținutului mare de fier și menținerea unei inimi sănătoase.

Gustul bogat al laptelui de cocos preparat la Thermomix se datorează faptului că acest fruct exotic conține multe grăsimi vegetale. Laptele de cocos preparat de tine în casă se poate folosi pentru a prepara smoothie-uri, supe, paste cu sos alb, curry și tocănițe.

Pentru a prepara lapte de cocos la Thermomix ai nevie de 450 g miez proaspăt de nucă de cocos, 800 ml de apă și 6 minute libere.

Lapte de origine animală v.s. lapte vegetal

Există argumente pro și contra pentru ambele tipuri de lapte și, indiferent de alegerea ta, este important să știi că fiecare sortiment de lapte are proprietăți diferite. În cazul intoleranțelor la lactoză și a regimurilor alimentare speciale nu încape discuție când vine vorba de alegeri.

Chiar dacă nu ești vegetarian sau vegan, merită să încerci aceste tipuri de lapte vegetal preparat la Thermomix. Vei experimenta gusturi și texturi noi și vei beneficia de nutrienți pe care laptele de vacă nu îi are.

Cele mai citite articole