Utilajele agricole moderne sunt solicitate pentru ca aduc beneficii directe fermierilor. Acestea fie reduc costurile, fie maresc productivitatea. De exemplu, gama de utilaje agricole moderne permit reducerea numarului de angajati.
De asemenea, iti permit sa economisesti combustibil si lubrifianti. In plus, tehnologiile moderne pot reduce costul produselor de protectie a plantelor, precum si al ingrasamintelor. Unii cred ca in viitor tehnologiile se vor dezvolta in aceste directii. Cererea migreaza de obicei de la an la an, desi exista unele constante.
In cea mai mare parte, cererea se modifica in cadrul categoriilor de utilaje agricole, precum tractoare, combine, remorci. Cererea de tractoare si combine cu o capacitate de 300 CP a ramas intotdeauna stabila.
Este mai mult sau mai putin previzibil si de inteles. Si totul depinde de rotatia culturilor clientilor. De exemplu, in unii ani, tractoarele de mare putere din clasa 500 CP, incep sa capete mai multa popularitate.
Pulverizatoare
Fiecare ferma are nevoie de ingrijire si protectie a culturii. Pulverizatoarele de diferite tipuri sunt proiectate pentru pulverizarea rapida si uniforma a solutiilor lichide, menite sa protejeze plantele de daunatori.
Aceasta gama de utilaje agricole include pulverizatoare autopropulsate si remorcate, distribuitoare de ingrasaminte. Ingrasamintele sunt un factor cheie in rezolvarea problemei nutritiei echilibrate a culturilor.
Deoarece plantele in diferite momente ale sezonului de crestere au nevoie de doze si tipuri specifice de nutrienti, iar cantitatea de complexe disponibile in sol, de regula, nu este in concordanta cu nevoile culturilor cultivate, devine necesara introducerea celor lipsa.
Scopul principal al agriculturii este cresterea recoltei brute a culturilor agricole, ca urmare a cresterii fertilitatii. Potrivit numeroaselor studii din orice zona climatica, principala eficienta pentru realizarea potentialului intern al culturilor cultivate si cresterea autosuficientei ingrasamintelor, este hranirea cu cantitatea optima de nutritie anorganica, tinand cont de sezonul de vegetatie si de eterogenitatea fertilitatii solului. Odata cu implementarea acestor masuri, cresterea productivitatii si amortizarea substantelor minerale introduse, creste in medie de 2 ori.
Beneficiile folosirii utilajelor agricole specializate
In practica agricola, principalul mijloc tehnic de mecanizare a acestui proces este un distribuitor de ingrasaminte minerale. Pentru proprietarii de parcele mari, aceasta tehnica ajuta la dozarea precisa si la distribuirea uniforma a pansamentului superior pe suprafata de teren.
Necesitatea unor astfel de actiuni, se datoreaza faptului ca anual culturile de plante consuma o cantitate semnificativa de nutrienti din sol. Pentru a compensa astfel de pierderi, este necesara rationalizarea utilizarii ingrasamintelor anorganice, care includ principalele componente: fosfor, potasiu, azot si impuritati care imbunatatesc caracteristicile fizico-chimice si biologice ale solului.
Masurile tehnologice pentru ameliorarea suprafetei cu ajutorul unui distribuitor de ingrasaminte minerale montat, includ procesul direct de incarcare a materiilor prime in depozite in pulverizatoare, deplasarea in zona tratata si introducerea acestora in sol prin imprastierea pe suprafata si incorporarea acestora, inainte de inceperea sezonul de semanat.