Greseli de evitat atunci cand alegi bicicleta potrivita pentru copilul tau – iata ce trebuie sa stii!

Alegerea primei biciclete pentru copilul tau poate fi o provocare, dar este important sa ii oferi un mijloc de transport adecvat si sigur pentru a-l ajuta sa invete sa mearga pe doua roti. Daca doresti ca cel mic sa se bucure de acest mijloc de transport, va trebui sa eviti o serie de greseli care pot afecta procesul de invatare. 

Iata care sunt acestea si cum le poti preveni:

1. Alegerea unui model din material de calitate inferioara

Cu siguranta, nu vrei sa economisesti bani atunci cand vine vorba de siguranta copilului tau. Chiar daca esti tentat sa alegi o bicicleta mai ieftina, aceasta decizie poate avea consecinte negative pe termen lung. Materialele de calitate inferioara pot ceda în momentele cele mai nepotrivite, ducand la accidente care pot fi evitate printr-o alegere inteligenta.

De asemenea, bicicletele dintr-un material de proasta calitate pot fi greu de mentinut si de reparat. Incearca sa alegi o bicicleta din aluminiu, care este un material usor si rezistent, perfect pentru o bicicleta destinata copiilor.

2. Alegerea unui model fara roti ajutatoare

Cele mai citite articole

Daca copilul tau abia incepe sa invete sa mearga pe bicicleta, rotile ajutatoare pot fi un aliat de nadejde în primele etape ale acestui proces. Cu toate acestea, multi parinti cred ca aceste roti sunt inutile. Rotile ajutatoare îi pot ajuta pe cei mici sa-si dezvolte echilibrul si sa se obisnuiasca cu miscarile necesare pentru a pedala. Dupa ce copilul tau devine mai sigur pe capacitatea sa de a mentine echilibrul, poti trece la urmatorul nivel si îndepartarea rotile ajutatoare. Nu uita ca aceste roti pot fi montate si demontate.

3. Alegerea unui model pentru grupa de varsta gresita

Atunci cand alegi bicicleta pentru copilul tau, este foarte important sa ai în vedere varsta si inaltimea acestuia. De multe ori, parintii fac greseala de a achizitiona o bicicleta care nu este potrivita pentru grupa de varsta a copilului. Una dintre cele mai bune modalitati de a alege dimensiunea potrivita din gama de biciclete cu pedale de pe Babyneeds.ro este de a se consulta un tabel de marimi, în functie de inaltimea copilului. In general, bicicletele sunt grupate pe categorii de varsta, clasificarea incluzand copii pana la 2-3 ani, 3-5 ani, 5-7 ani si copii mai mari de 7 ani.

Incearca sa iti ajuti copilul sa scape de teama de a merge pe bicicleta, alegand un model destul de mic incat sa atinga cu ambele picioare pe pamant, dar care sa ii ofere si confortul necesar pentru a invata sa pedaleze in siguranta.

Prima bicicleta a copilului tau este o investitie importanta, de aceea trebuie sa te asiguri ca alegi un model adecvat, in functie de nevoile si caracteristicile sale. Evitarea acestor greseli te va ajuta sa faci cea mai buna alegere posibila, pentru ca cel mic sa se bucure in siguranta de avantajele mersului pe bicicleta!

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole