Care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi un scaun auto pentru copilul tău?

A fi părinte vine la pachet cu o gamă nouă de provocări, fapt care poate crea o stare perpetuă de îngrijorare cu privire la siguranța și confortul celui mic. Cu toate acestea, călătoria în mașină cu micuții poate fi o experiență cu adevărat plăcută, atunci când faci alegerea potrivită în ceea ce privește scaunul auto pentru micuțul tău. 

Înainte de achiziționa un scaun auto pentru copilul tău, iată la ce detalii trebuie să fii atent

  1. Legislația în vigoare

Multă vreme, părinții s-au bazat pe o serie de practici comune atunci când a fost vorba de alegerea unui scaun auto adecvat. Chiar și acum există tendința de a așeza un copil într-un scaun orientat cu spatele la direcția de mers până la vârsta de 2 ani. De aceea, este foarte important ca părinții să își revizuiască informațiile de legislație rutieră, mai ales regulile privind siguranța auto a copiilor. Pe aceste portale legislative, vei putea găsi și informații precise cu privire la corelarea vârstei copilului și tipul de scaun ales, precum cele legate de diferența dintre scaunele bazate pe înălțime și cele bazate pe greutate.

  1. Tipurile de scaune auto și utilizarea lor

Astăzi, există o multitudine de modele de scaune auto pentru copii disponibile atât în magazinele fizice, cât și în cele din mediul online. Poate fi tentant să cumperi scaunul cu cele mai bune recenzii, scaunul cu cel mai mic preț sau cel care ar arăta cel mai frumos pe bancheta din spate. Chiar dacă acești factori sunt importanți, trebuie să mai iei în considerare și alte aspecte precum: criterii legate vârsta, mărimea și greutatea copilului, tipul de prindere al scaunului, tipul de materialele (dacă sunt ușor de curățat și întreținut) etc.

  1. Scaune auto la mâna a doua

Cele mai citite articole

Prietenii și familiile sunt întotdeauna dornice să sprijine noii părinți, oferind sfaturi înțelepte și echipamente pentru bebeluși care au fost utilizate, la un moment dat, de către proprii lor micuți. Chiar dacă dacă aceste daruri sunt foarte generoase, părinții trebuie să se asigure de câteva aspecte în prealabil. Un prim pas constă în verificarea stării scaunului și testarea acestuia în noua mașină. Dacă observi nereguli sau orice fel de nepotrivire, poate fi necesar să faci o investiție nouă. În acest sens, poți alege o scoică Cybex de la babymatters.ro și vei avea garanția unor prime experiențe desfășurate în deplin confort și siguranță!

  1. Beneficierea de ajutor specializat

Este perfect normal ca părinții să nu aibă răspunsuri la toate întrebările care se ivesc pe parcursul creșterii celor mici. De aceea, dacă ai neclarități legate de achiziționarea unui scaun auto pentru copii, precum și despre detalii legate de modul de prindere și alte sfaturi pentru siguranță, nu ezita să ceri ajutor specializat. Reprezentanții de vânzări de la magazinele de scaune auto sunt întotdeauna bine informați cu privire la avantajele și dezavantajele fiecărui produs. În plus, poți beneficia, la cerere, de servicii profesionale de instalare a scaunelor direct în autoturismul tău.

Așadar, acestea sunt câteva aspecte de care este bine să ții cont atunci când dorești să achiziționezi un scaun pentru copilul tău, care să-i ofere siguranța, protecția și confortul necesare.

Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole