Cum alegi bijuterii pentru copii în funcție de semnificația pietrelor prețioase

Bijuteriile sunt cadouri extraordinare, pentru că sunt rafinate, nu se devalorizează și pot fi păstrate cu ușurință ca amintire, peste ani și ani. Alegerea bijuteriilor pentru copii e mai simplă decât a celor pentru adulți, pentru că cei mici nu au deja formate preferințe în care să riști să nu te încadrezi. 

Totuși, când vrei să oferi mai mult decât o simplă bijuterie, adică un cadou cu o semnificație mai profundă, o piatră prețioasă te va ajuta să transmiți mesajul pe care îl ai în minte în cel mai frumos mod. 

Iată care sunt semnificațiile celor mai populare pietre prețioase:

Indiferent că e vorba despre pietre prețioase sau semiprețioase, fiecare dintre ele are o semnificație proprie. 

Smaraldul e piatra prețioasă a înțelepciunii și a credinței, dedicată celor născuți primăvara, în special în luna mai. Verdele înseamnă echilibru și noi începuturi, așa că cel care va purta această piatră va avea o stare de bine generală, întrucât smaraldul e simbolul vitalității.

La început, rubinul era asociat cu protecția împotriva bolilor, însă ulterior a devenit culoarea iubirii și devotamentului. Se consideră că cel care o poartă va fi mai încrezător în forțele proprii, ceea ce va conduce la descoperirea unor talente ascunse. Cu siguranță o pereche de cercei de aur pentru copii este o alegere excelentă, căreia o piatră prețioasă precum rubinul îi va aduce un plus de semnificație.

Dacă smaraldul este piatra inimii, safirul este a minții, aducând prosperitate și serenitate. Este o piatră asociată cu loialitatea, înțelepciunea și caracterul nobil. Safirul e piatra celor născuți în septembrie și se crede că aduce succes și bunăstare purtătorului, iar B&B Shop îți vine în ajutor, cu o colecție vastă de modele dintre care să alegi. 

Cele mai citite articole

Diamantul e „pentru totdeauna”, grație rezistenței sale; de aceea, e folosit adesea în inelele de logodnă. A dărui cuiva un diamant e totuna cu a-i spune „te iubesc”. Este piatra adevărului și a perfecțiunii și se consideră că aduce claritate în toate aspectele vieții, dar nu e cea mai potrivită piatră pentru copii, mai ales din cauza durității caracteristice. 

O piatră perfectă pentru ei, însă, este cuarțul roz: nu doar că e piatra iubirii necondiționate și aduce pace interioară, dar are proprietăți calmante, ceea ce o face excelentă mai ales pentru cei cu accese de nervozitate.

Citrinul aduce pace, energie și creativitate, fiind piatra succesului și abundenței. E destul de sensibilă la căldură, așa că trebuie ținută departe de soare, pentru a nu i se estompa culoarea și chiar a deveni transparentă. Se consideră că ajută la vindecarea traumelor și suferințelor, chiar fobiilor sau depresiei, pentru că aduce energie și zâmbete. 

Ametistul e culoarea lunii februarie. Purifică, aduce stabilitate și creează echilibru și armonie, reducând stresul. În plus, crește calitatea somnului și oprește coșmarurile, așa că ar fi o alegere inspirată pentru un copil cu astfel de probleme. 

Acum, pentru că știi ce conotații are fiecare piatră, poți atașa cadoului un bilet cu un mesaj personalizat, în care să scrii o urare și să povestești de ce ai ales o anumită piatră. 

Semnificația nu se va pierde niciodată, iar bijuteria respectivă va fi întotdeauna specială pentru cel care a primit-o, ceea ce transformă un cadou relativ banal într-unul cu totul deosebit.

Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole