Cele mai eficiente solutii pentru reglarea tranzitului intestinal

Tulburarile digestive sunt afectiuni tot mai des intalnite, indiferent de varsta sau sex. Constiparea sau balonarea sunt cauze ale unei alimentatii deficitara in fibre si vitamine. Consumul grasimilor in exces, lipsa unei hidratari corespunzatoarea si sedentarismul sunt factorii declansatori ai acestor probleme de digestie.

Dincolo de disconfortul vizibil, oamenii se pot imbolnavi, daca aceasta afectiune nu este tratata in mod corespunzator. Din cauza faptului ca toxinele nu sunt eliminate la timp din organism, pacientii se pot confrunta cu aparitia hemoroizilor, scaderea imunitatii sau aparitia ridurilor. 

Cele mai citite articole

Femeile se confrunta cu o imbatranire prematura a tenului, procesul putand fi incetinit cu putina disciplina. Trebuie mentionat faptul ca medicamentele au un efect pe termen scurt, schimbarea stilului de viata fiind solutia cea mai potrivita pentru ameliorarea si vindecarea acestei afectiuni digestive. 

Cei mai multi pacienti diagnosticati cu tulburari digestive se gasesc in mediul urban tocmai din cauza agitatie zilnice la care acestia sunt supusi. Mancarea de tip fast food, stresul de la locul de munca, timpul pierdut in trafic isi pun amprenta asupra bunei functionarii a sistemului digestiv.

Recomandari pentru o digestie cat mai buna 

  • Alimentatia este extrem de importanta pentru persoanele care se confrunta cu un tranzit lenes. Alimentele bogate in fibre nu ar trebui sa lipseasca de la nicio masa, beneficiile oferite fiind multiple. De la fructe si pana la legume sau cereale, oamenii pot alege dintr-o gama variata de produse astfel incat mesele sa fie cat mai diversificate. Fasolea, perele, merele si sucul de catina sunt doar cateva dintre alimentele care ajuta la o mai buna digestie. De asemenea, mesele nu ar trebui luate pe fuga, ci trebuie savurate in liniste, fara influenta factorilor externi (telefon, laptop, televizor);
  • Hidratarea este o alta solutie pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Corpul este alcatuit in proportie de 60% din apa astfel ca hidratarea constanta ajuta la buna functionare a intregului organism. Apa ajuta si la accelerarea digestiei, iar oamenii se pot bucura de o masa copioasa fara dureri abdominale sau arsuri;
  • Activitatea fizica este foarte importanta pentru mentinerea unui stil de viata sanatos. Sedentarismul ingreuneaza digestia si astfel apar simptomele suparatoare. Minim 30 de minute de sport de zi ( mers pe jos, plimbare cu bicicleta, alergat) contribuie nu doar la arderea grasimilor, ci si la mentinerea unui tranzit intestinal normal.
  • Eliminarea stresului – s-a demonstrat stiintific ca stresul zilnic are efecte negative asupra sanatatii intregului corp, in special asupra sistemului gastrointestinal. Tulburarile digestive apar pe fondul stresului cotidian motiv pentru care oamenii ar trebui sa isi gaseasca o activitate care sa ii scoata din aceasta rutina zilnica. Miscarea este benefica, in special atunci cand se realizeaza in aer liber.

In concluzie, sanatatea organismului si buna functionare a tuturor organelor se poate atinge printr-un stil de viata echilibrat. Miscarea zilnica, consumul alimentelor proaspete si bogate in fibre, precum si hidratarea corespunzatoare sunt cele mai eficiente metode pentru amelioararea constipatiei si a durerilor abdominale. 

Cele mai citite articole