Ce masuri de precauție sa iei pentru casa astfel incat cel mic sa fie protejat?

Intrucat fiecare casa a fost conceputa pentru adulti, proaspetii parinti trebuie sa se asigura ca cei mici nu se vor accidenta, construind un mediu cat mai sigur pentru acestia.

Iata principalele masuri pe care trebuie sa le ia orice parinte pentru siguranta celui mic!

Masuri de precautie general valabile pentru toate incaperile

Una dintre cele mai comune probleme ale proaspetilor parinti sunt dulapurile ce reprezinta o adevarata ispita pentru copii. Atat pentru sertare, cat si pentru dulapuri exista sisteme de blocare, care odata montate nu mai permit accesul celui mic la acestea. De asemenea, mobila in sine reprezinta un pericol pentru copii, intrucat muchiile sunt dure, iar colturile ascutite. Pentru aceasta situatie, exista banda de protectie pentru mobilier, precum cele de pe CarboySafety.ro, care sa acopere portiunile vizate pentru siguranta celor mici. In aceeasi ordine de idei, protectiile pentru prize sunt extrem de utile, avand rol de prevenire a electrocutarilor. Curiozitatea celor mici atinge cote maxime, motiv pentru care trebuie sa mentii suprafetele meselor sau noptierelor libere. Copilul va tinde sa se cațere pe masa pentru a ajunge la obiecte lasate acolo, fiindu-i foarte usor sa se accidenteze. Podeaua este un alt inamic al copiilor, motiv pentru care poti opta pentru o mocheta in locul parchetului. O alternativa buna in acest sens pot fi covoarele de dimensiuni ceva mai mari, insa mare grija cand il achizitionati, intrucat acesta nu trebuie sa alunece pe parchet, fiind si mai periculos pentru cel mic. 

Masuri de precautie in functie de tipul incaperii

  • Masuri de precautie in camera copilului

Fie ca are sau nu propria camera, aceste masuri de siguranta sunt valabile pentru ambele situatii. Pentru inceput, ar fi indicat ca patutul sa fie pozitionat cat mai departe de ferestre, mobilier, calorifere si orice altceva la care cel mic ar putea ajunge. O greseala des intalnita in randul parintilor se refera la umplerea patutului cu o multime de plusuri. Pe langa riscul de sufocare in cazul unui nou-născut, acesta se poate ajuta de acele plusuri pentru a sari din patut. 

  • Masuri de precautie in baie

Cele mai citite articole

Indiferent de cat de bine este securizata baia, cel mic nu trebuie lasat nesupravegheat in aceasta incapere. In baie copilul are acces la produse atat de igiena, cat si cosmetice pe care le poate ingera. De asemenea, vasul de toaleta este un alt punct de interes pentru copii, motiv pentru care si acela trebuie blocat cu ajutorul unui sistem special. 

  • Masuri de precautie in bucatarie

Desi accesul in bucatarie al copilului este limitat, este indicat ca si aceasta sa fie securizata. Intr-un moment de neatentie, copilul se poate infiltra in bucatarie, avand acces la butoanele aragazului. Acesta poate elibera gaz otravitor sau se poate apropia de ochiurile inca incinse ale aragazului. Pentru a nu se intampla nicio situatie din cele mentionat, investeste intr-o protectie de aragaz si nu-l scapa din ochi pe cel mic. 

  • Masuri de precautie in living

Pe langa securizarea mobilierului, este recomandat sa montati televizorul din living pe un perete, caci numai astfel nu-l poate darama. Un alt inamic al unui copil pot fi cablurile raspandite in toate casa. Micutul se poate impiedica cu usurinta de un astfel de cablu si lovi de orice alt obiect din apropierea lui.

Prin urmare, oricat de inestetic ar arata locuinta cu toate aceste masuri montate sau oricat de incomod ar fi sa utilizati mobilierul, vasul de toaleta si restul obiectelor, siguranta celui mic este prioritara. 

Sursa foto – unsplash.com

Cele mai citite articole