Lucruri must-have pentru îngrijirea unui nou-născut

Lucruri must-have pentru îngrijirea unui nou-născut

Îngrijirea unui bebeluș în primele sale luni de viață necesită foarte multă atenție, răbdare, dar și anumite lucruri special create pentru nevoile sale. Noi venim în întâmpinarea proaspetelor mămici cu o listă de câteva lucruri necesare pe care ar trebui să le aibă toată lumea, după ce ajunge acasă cu noul membru al familiei. 

Vezi AICI care sunt lucrurile must-have pentru îngrijirea bebelușului în primele luni ale vieții sale:

Produse anticolici 

Există mai multe tipuri de produse anticolici, atât pentru cel mic, cât și pentru mamă. Printre acestea se numără: biberoane anticolici pentru bebeluși, ceai anticolici pentru mamă, ulei și picături pentru colici. În funcție de bebeluș s-ar putea să vă fie de folos toate sau doar o parte din ele, însă este bine să le aveți la îndemână sau să le puneți pe listă dacă veți avea nevoie să suplimentați ce aveți deja. Pentru o gamă variantă de articole pentru bebeluși puteți verifica BabyNeeds.ro, au multe produse la un raport calitate-preț foarte bun.

Cărucior 2 în 1

O altă piesă utilă ar fi un astfel de cărucior 2 în 1, care se poate folosi și pe post de cărucior clasic, dar poate rămâne și doar landou. Acestă parte de landou este utilă mai ales în în prima perioada când este adus bebelușul de la spital. Astfel că nu va mai trebui să achizițioenzi două piese de același tip, ci cu o singură achiziție te vei bucura de mai multe beneficii. 

Cele mai citite articole

Pompa de sân 

Pentru mămicile care alăptează o pompă de sân se poate dovedi extrem de utilă. Dacă nu te sincronizezi cu cel mic poți scoate laptele, și depozitezi până i se face foame celui mic. Este o variantă bună și pentru momentele în care trebuie să alăptezi în public, pentru a nu mai sta să te dezbraci în diverse locuri, ceea ce nu este neapărat confortabil și practic, poți pregăti cu ajutorul unei pompe un biberon de lapte de acasă, astfel încât oricând i se va face foame poți să îl hrănești rapid. 

Detergent special pentru bebeluși 

Pielea nou-născuților este mult mai sensibilă și delicată așa că este nevoie de un detergent special care să întrețină fibrele hainelor într-o stare cât mai bună. De asemenea, este recomandat ca la început lucrușoarele bebelușului să fie curățate separat de cele ale părinților, care au diferite bacterii cu care cel mic n-are trebui să intre în contact. Astfel că hainele celui mic vor fi separate de restul lucrurilor și spălate cu o soluție special creată pentru nevoile sale. De asemenea, ar trebui evitate balsamurile parfumate care ar putea irita pielea celui mic. 

Așadar, acestea au fost lucrurile pe care considerăm că ar trebui ca orice proaspăt mămică ar trebui să le pună pe lista ei de must-have atunci când își așteaptă noul copilaș să vină pe lume. Există o listă mult mai lungă, aceasta de mai sus fiind pur orientativă. Nu am trecut elemente precum hăinuțe, suzete sau scutece care sunt de la sine înțeles că trebuie să existe atunci când vorbim de un nou-născut. 

Sursă foto: pexels.com  

Cele mai citite articole