Care sunt cele mai frecvente superstitii de nunta?

Traditia romaneasca are la baza sa o multime de obiceiuri si superstitii, care sunt respectate de multe persoane in prezent, mai ales in cadrul unui eveniment important. Nunta este unul dintre cele mai mari si semnificative evenimente din viata unei persoane. Astfel, multe superstitii de nunta s-au conturat in jurul sau, prevestind intamplarea unor situatii mai putin placute. 

5 superstitii de nunta de care trebuie sa tina cont oricine

1. Data desfasurarii nuntii

Multe persoane aleg sa nu tina cont de data nuntii, atat timp cat se bucura de vreme placuta si de oamenii dragi aproape, insa, conform traditiei romanesti, trebuie sa se evite luna mai. Se considera ca cei care se casatoresc in mai, nu se vor bucura de casnicii lungi, pentru ca se vor scutura precum florile de primavara.

2. Pierderea verighetelor

Daca verighetele se pierd chiar in ziua nuntii, este un semn ca relatia dintre miri nu va fi fructuoasa, iar casnicia nu va rezista. Batranii considera chiar ca pierderea verighetei poate prevesti moartea unuia dintre miri.

3. Mirele nu trebuie sa vada rochia miresei inainte de nunta

Superstitia aceasta este cea mai comuna, fiind frecvent intalnita si in filme, pentru ca, se considera ca poarta ghinion ca mirele sa vada rochia miresei inainte de cununia religioasa. Casnicia nu va fi de lunga durata.

4. Scaparea buchetului miresei

In ziua nuntii, mireasa trebuie sa fie foarte atenta si in privinta buchetului de flori pe care il tine, pentru ca nu trebuie sa ii scape din mana sub nicio forma. Daca se intampla acest lucru, superstitiosii considera ca mirii vor divorta in cele din urma.

5. Mireasa nu trebuie sa poarte perle

Perlele, in prezent, sunt simbolul lacrimilor, al suferintei, astfel, nu trebuie sa fie purtate sub nicio forma de mireasa in timpul nuntii sale. Cu toate acestea, in Grecia si Roma antica, perlele erau un simbol pentru fericire, noroc, belsug, sinceritate si puritate.

Pentru o desfasurare cat mai armonioasa a nuntii, este important sa se foloseasca si marturii nunta, prin care mirii isi arata aprecierea fata de invitatii lor.

Prin urmare, obiceiurile si superstitiile din cadrul nuntii sunt numeroare si sunt transmise din generatie in generatie pana in prezent, timp in care inca mai sunt respectate, mai ales in zonele de sat.