Deții bijuterii vechi din aur? Află cum poți beneficia de pe urma lor

Unele obiecte își păstrează sau chiar își cresc valoarea odată cu trecerea timpului. Bijuteriile din aur sunt un exemplu perfect în acest sens. Este important de știut faptul că ele pot servi drept garanții pentru împrumuturile în bani. În acest fel, bijuteriile vechi, care au rămas uitate în casetele de valori își pot dovedi cu adevărat utilitatea.

De asemenea, vânzarea bijuteriilor vechi reprezintă o bună modalitate de a obține o sumă de bani. În situația în care o persoană întâmpină probleme de natură financiară sau dorește pur și simplu să își valorifice bijuteriile vechi din aur poate opta pentru serviciile unei case de amanet

Spre exemplu, la agenția TEZAUR beneficiezi de posibilitatea de a opta pentru achiziționarea unei noi bijuterii în schimbul celei vechi, nu doar de a primi contravaloarea ei în bani.

Bijuterii vechi, avantaje noi

Indiferent de starea lor, bijuteriile din aur pot fi un real ajutor în situații de criză financiară. Ele vor fi aduse reprezentantului amanetului, care le va evalua într-un timp scurt și în funcție de valoarea acestora, va stabili o ofertă de preț. Dacă proprietarul bijuteriilor este de acord cu acesta, contractul va fi semnat, iar banii îi vor fi oferiți pe loc. 

Cele mai citite articole

Avantajele unui împrumut de acest tip sunt foarte importante, mai ales dacă există o nevoie urgentă de bani, ce trebuie obținuți într-un timp relativ scurt. Doar pe baza bijuteriilor din aur și a actului de identitate, solicitantul primește împrumutul, pe care trebuie să-l restituie în termenii agreați cu agenția. După plata sumei convenite, proprietarul va reintra în posesia bijuteriilor.

Bijuteriile pot fi valorificate și de acasă

Dacă pentru unii oameni este mai dificil să se deplaseze la o agenție de amanet pentru a-și valorifica bijuteriile vechi din aur, casele mari și cu tradiție în domeniu oferă și posibilitatea amanetului de acasă. 

Practic, solicitantul va lua legătura telefonic sau online cu agenția, oferind informații despre bunurile din aur oferite drept garanție (tip aur, gramaj etc.). În acest fel, proprietarul bijuteriilor va putea estima valoarea împrumutului pe care îl obține.  Ulterior, ele sunt predate unui curier și transportate la sediul agenției pentru a fi evaluate corespunzător.

După ce reprezentanții amanetului efectuează evaluarea bijuteriilor, vor trimite un e-mail către proprietar, ce va conține oferta de preț. Dacă solicitantul împrumutului este de acord, banii îi vor fi transferați pe card în aceeași zi, iar bijuteriile vor rămâne în posesia amanetului până când creditul va fi achitat. 

În concluzie, bijuteriile vechi din aur pot fi de mare folos într-o familie, ele putând fi valorificate pentru obținerea unor sume de bani importante în momentele de cumpănă financiară. 

Cele mai citite articole