Vrei ca plimbările cu cel mic să fie confortabile, în orice perioadă a anului? PATRU aspecte cărora să le acorzi atenție, atunci când achiziționezi un cărucior

Rolul de părinte vine cu o multitudine de responsabilități, iar atenția trebuie să fie sporită atunci când intră în discuție copiii. Încă de la o vârstă fragedă, părintele trebuie să își concentreze grija asupra confortului, educației, alimentației și bunăstării celui mic. De altfel, specialiștii recomandă, pe lângă alte aspecte, ca părintele să investească timp în mici călătorii și plimbări în aer liber. Însă, pentru îndeplinirea acestor activități, poate fi necesar un cărucior. Acesta reprezintă unul dintre obiectele care nu ar trebui să lipsească din crearea unui confort atât pentru copil, cât și pentru părinte. De aceea, există mai multe aspecte asupra cărora ar trebui să îți îndrepți atenția, pentru a fi sigur că alegerea pe care o vei face este și cea potrivită pentru tine și copil.

Iată câteva caracteristici cărora să le acorzi atenție, atunci când alegi un cărucior pentru copil

  • Alegerea unui cărucior pentru cel mic ar putea fi o mică provocare, mai ales când dorești să îndeplinească anumite criterii, iar mobilitatea să fie perfectă. Există, de pildă, cărucioare reversibile, care pot fi potrivite pentru plimbări și călătorii, dar și care oferă mobilitate și confort. În acest sens, dacă te-ai decis că este momentul să faci o asemenea investiție, atunci descoperă cărucioarele pentru copii de aici, de pe Infinity.ro, cu diferite funcții și caracteristici. Funcția reversibilă vine în ajutorul părintelui, iar poziționarea în șezut a celui mic se poate face în două moduri, și anume cu spatele sau cu fața spre părinte. Totodată, există modele de cărucioare care dispun de poziții de înclinare.
  • Pe de altă parte, un alt aspect căruia să îi acorzi atenție, atunci când dorești să achiziționezi un cărucior pentru copil, este siguranța. Căruciorul pentru cel mic trebuie să aibă bară de susținere și protecție și, de altfel, să fie dotat cu sistem de frânare. Sistemul trebuie să fie funcțional întotdeauna, indiferent de motivul pentru care se utilizează căruciorul (plimbare scurtă, călătorie, când părintele merge cu cel mic la cumpărături etc). Există cărucioare care au un design inovator și care pun la dispoziție părintelui un display prin care poate ști când este activată frâna. Totodată, este necesară și centura de siguranță cu mai multe puncte de prindere.
  • De asemenea, un alt aspect la fel de important este designul în sine al căruciorului. Ar fi ideal ca acesta să se adapteze propriilor necesități și să fie utilizabil indiferent de anotimp. De exemplu, nu ar trebui să lipsească accesorii precum plasa împotriva insectelor sau husa pentru ploaie. Plasa anti-țânțari este un element util, mai ales primăvara și vara, atunci când îl duci pe cel mic la plimbare în aer liber. În acest mod, nu îl vei expune în fața înțepăturilor insectelor. De altfel, husa pentru ploaie este la fel de utilă și reprezintă un mod prin care îi oferi protecție imediată celui mic, în timpul plimbării.
  • Nu în ultimul rând, căruciorul pentru copil trebuie să aibă rezistență, iar roțile din cauciuc să îi ofere o plimbare cât mai lină, care să absoarbă șocurile. De exemplu, pentru plimbările dese în natură, specialiștii recomandă un cărucior sport, iar roțile din față să fie echipate cu un sistem de blocare. De altfel, este necesar ca modelul să aibă o plasă securizată pentru a acoperi capul copilului, care să îi ofere protecție.

Cele mai citite articole

Pe lângă toate aceste aspecte, este important ca modelul ales să se potrivească vârstei și greutății copilului. De asemenea, pentru ca structura căruciorului să fie stabilă și rezistentă, se recomandă alegerea uneia din oțel. Apoi, după ce ai ales modelul perfect pentru tine și cel mic, nu îți mai rămâne decât să te bucuri de plimbările în aer liber!

Cele mai citite articole