Sistemele de supraveghere pentru bebelusi, tinte facile pentru hackeri

Parintii care au montat in locuinta sisteme inteligente de supraveghere pentru bebelusi, trebuie sa fie atenti.

Hackerii au gasit mijloace sa acceseze camerele web folosite de aceste sisteme si pot vedea si auzi in timp real tot ce se intampla si se vorbeste in casa.

Populare in randul parintilor din toata lumea, sistemele de supraveghere a bebelusilor au devenit si ele instrumente de atac si spionaj pentru hackeri.

Si asta pentru ca producatorii nu dau mare atentie securitatii datelor transmise pe internet de camerele web din aceste dispozitive.

Atacatorul preia controlul asupra camerei prin exploatarea unei hibe din softwear-ul facut de producator. Astfel, hackerul reuseste sa intercepteze fara probleme comunicatiile dintre dispozitiv si serverul online.

Cele mai citite articole

Hacker: “Se inregistreaza la serverele producatorului, apoi deschide aplicatia, iar ea trimite username-ul si parola utilizatorului catre atacator.”

Odata ce a copiat datele de autentificare, hackerul poate inregistra fiecare miscare pe care o faceti, si asta pentru ca are control complet asupra camerei.

Liviu Arsene, specialist securitate cibernetica: “Poate face mai multe decat sa urmareasca bebelusul in camera. poate activa microfonul si poate vorbii cu copiii, ii poate speria, le poate pune cantece”

Hackerul poate sa auda si ce vorbiti in casa.

Specialistii in securitate cibernetica spun ca pe langa pericolul de a fi spionati constant in propria casa, infractorii se pot folosi de aceste dispozitive si pentru a lansa atacuri catre alte retele.

Sursa

Cele mai citite articole