10 retete cu legume la cuptor
Cand vine vorba de o alimentatie sanatoasa si plina de nutrienti, legumele la cuptor sunt o alegere excelenta. Gatesti mai multe legume deodata, ai parte de o masa colorata si delicioasa, si ce e mai important, poti beneficia de toti nutrientii pe care legumele le ofera. Iata 10 retete delicioase cu legume la cuptor care vor satisface orice pofta si vor aduce un plus de culoare si gust mesei tale.
1. Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin si usturoi
Cartofii dulci sunt nu doar deliciosi, ci si plini de vitamine. Taie cartofii dulci in forme de bastonase sau felii, amesteca-i cu ulei de masline, usturoi zdrobit, rozmarin proaspat, sare si piper. Coace-i in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de 25-30 de minute pana devin frumos rumeniti si crocanti la exterior.
2. Mix de legume mediteraneene
Acest mix colorat include vinete, ardei, ceapa si rosii, toate taite in bucati mari. Amesteca legumele cu ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si ierburi italiene uscate pentru un gust autentic mediteranean. Coace-le la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute, pana cand legumele sunt fragede si suculente.
3. Fasole verde cu migdale si lamaie
Cele mai citite articole
Fasolea verde la cuptor este o garnitura simpla si rapida. Amesteca fasolea verde curatata cu ulei de masline, coaja rasa de la o lamaie, migdale feliate, sare si piper. Coace la 200 de grade Celsius timp de 15-20 de minute. Migdalele adauga un crocant placut, iar lamaia un strop de prospetime.
4. Morcovi glazurati cu miere si ghimbir
Pentru o atingere dulceaga la masa ta, incearca morcovii glazurati. Taie morcovii in bastonase si amesteca-i cu miere, ulei de masline, ghimbir proaspat ras, sare si piper. Coace la 200 de grade Celsius timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand pana cand morcovii sunt frumos caramelizati.
5. Dovlecei si ciuperci gratinate
Dovleceii si ciupercile sunt o combinatie minunata pentru o cina usoara. Taie dovleceii in rondele, iar ciupercile in felii. Amesteca-le cu smantana, usturoi pisat, parmezan ras, sare si piper. Coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de 20-25 de minute sau pana cand amestecul este aurit si buleste frumos.
Retetele cu legume la cuptor sunt atat de versatile si pot fi adaptate usor in functie de preferintele personale sau de ingredientele pe care le ai la indemana. In afara de a fi delicioase, acestea sunt si foarte sanatoase, bogate in fibre, vitamine si minerale. Fie ca alegi sa prepari unul dintre aceste feluri de mancare ca garnitura sau ca fel principal, cu siguranta vei avea parte de o masa nutritiva si plina de gust.