Introducere
Cand vine vorba de deserturi rapide si delicioase, briosele cu fructe sunt o alegere excelenta. Nu numai ca sunt usor de preparat, dar pot fi si personalizate cu diverse tipuri de fructe, in functie de preferinte sau de sezon. In acest articol, vei descoperi o reteta simpla si eficienta pentru a face briose cu fructe de padure, mere, banane sau orice alt tip de fructe iti place.
Ingrediente necesare
Pentru a incepe, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 cani de faina
- 1/2 cana de zahar granulat
- 1/2 cana de zahar brun
- 2 lingurite de praf de copt
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de sare
- 1 cana de lapte
- 1/2 cana de ulei vegetal
- 2 oua mari
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 1 cana de fructe proaspete sau congelate (de exemplu, fructe de padure, bucati de mere sau banane)
Asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei pentru a facilita amestecarea.
Procesul de preparare
Inainte de a incepe prepararea aluatului, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste o tava de briose cu hartiute speciale sau unge-o cu putin ulei si presara faina. Procesul de preparare este simplu si rapid:
- Intr-un bol mare, cerni impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Intr-un alt bol, bate bine ouale cu zaharul granulat si zaharul brun pana se deschid la culoare si devin pufoase. Adauga uleiul, laptele si vanilia, amestecand continuu.
- Incorporeaza amestecul de faina in compozitia lichida, amestecand doar pana cand ingredientele sunt combinate. Evita sa amesteci prea mult, caci aluatul va deveni elastic si briosele vor fi dense.
- La final, adauga fructele alese si amesteca usor cu o spatula, doar pana sunt distribuite uniform in aluat.
- Umple formele de briose cu aluat, lasand putin spatiu liber la partea superioara, pentru ca briosele sa aiba loc sa creasca.
- Coace briosele in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand un betisor inserat in centrul unei briose iese curat.
Cele mai citite articole
Lasa briosele sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet pe un grilaj.
Sfaturi pentru cele mai bune briose
Calitatea briose cu fructe poate fi influentata de cateva trucuri simple:
- Alege fructe de calitate, proaspete sau congelate, dar asigura-te ca nu sunt prea umede sau inghetate, caci pot elibera prea multa apa in timpul coacerii.
- Daca folosesti fructe congelate, adauga-le in aluat fara a le decongela pentru a evita colorarea excesiva a aluatului.
- Pentru un plus de textura si gust, poti adauga in aluat nuci tocate, fulgi de cocos sau chiar ciocolata maruntita.
- Utilizarea unor ingrediente de calitate si respectarea cantitatilor recomandate sunt esentiale pentru a obtine briose pufoase si aromate.
Variante si idei de servire
Briosele cu fructe pot fi servite atat la micul dejun, cat si ca desert sau gustare intre mese. Poti experimenta cu diferite combinatii de fructe sau poti adauga condimente precum scortisoara, nucsoara sau cardamom pentru un plus de aroma. De asemenea, pentru un aspect festiv, poti decora briosele cu glazura de vanilie sau ciocolata si fructe proaspete deasupra.
In concluzie, briosele cu fructe sunt o optiune excelenta pentru oricine doreste un desert rapid, sanatos si adaptabil. Urmand aceasta reteta simpla, vei putea bucura pe toata lumea cu un tratament delicios si colorat!