Pentru tot mai multi bebelusi, primul cuvant rostit nu mai este “mama”, ci “tableta”. Explicatia specialistilor

Conform unui sondaj realizat in Marea Britanie, un numar tot mai mare de bebelusi invata prima oara sa rosteasca “tableta”. Cuvantul a intrat atat puternic in vocabularul de zi cu zi, incat este primul rostit de cei mici, cand invata sa vorbeasca.

Peste 3.600 de adulti din Marea Britanie au luat parte la o cercetare a Tech21, ce a avut loc in iulie, anul acesta. Analiza s-a concentrat asupra folosirii tabletelor, iar rezultatele au fost surprinzatoare.

Cand vine vorba de folosirea gadgetului de catre cei mici, patru din zece parinti isi lasa copiii sa foloseasca tableta cel putin o ora pe zi, in timp ce 7% ii lasa intre trei si patru ore pe zi. Chiar si copiii de pana in doi ani au unda verde la acest tip de joaca a secolului 21.

Cele mai citite articole

Asa ca nu e de mirare ca mai bine de un parinte din opt sustine ca primul cuvant al copilului sau a fost “tableta”, si nu clasicul “mama”, scrie Daily Mail, citand sondajul celor de la Tech21.

Conform unui alt sondaj, finantat de firma de energie E.ON, britanicii cheltuie la un loc 2,25 miliarde de lire sterline anual, pentru gadgeturile destinate copiilor. Cei mai rasfatati sunt adolescentele si copiii de pana in cinci ani, noteaza Daily Mail.

Sursa

Cele mai citite articole