Locuri de vizitat cu copiii în București

Este Bucureștiul o capitală family-friendly? Oferă suficiente opțiuni când vine vorba de locuri de vizitat împreună cu copiii? Noi credem că da! Bucureștiul oferă o multitudine de oportunități de a petrece timp de calitate în familie, alături de cei mici. De la parcuri frumoase și muzee interactive, până la atracții speciale pentru copii, capitala este plină de locuri fascinante care vor stârni zâmbete pe fețele copiilor și vor crea amintiri de neuitat pentru toată familia.

În acest articol, vom menționa o parte din cele mai apreciate și interesante locuri de vizitat cu copiii în București. De la aventuri acvatice până la descoperirea istoriei și a științei, aceste locuri îi vor încânta atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Reptiland – Jungla Amazoniană din centrul Bucureștiului 

Dacă vrei să experimentezi cu familia o aventură educațională de neegalat, Reptiland este locul ideal. Situat pe Bulevardul Expoziției nr 1C, București, vizavi de parcarea Romexpo, Reptiland este locul unde copiii se relaxează, se distrează și învață în același timp.

Caracterizat ca un muzeu de științe naturale modern, Reptiland este locul unde sunt reproduse în terarii de mari dimensiuni ecosisteme întregi, cu zeci de plante exotice și zeci de specii de reptile vii din întreaga lume. Terariile și vivariile sunt automatizate și reproduc în detaliu habitatul natural al reptilelor și plantelor exotice. Interacțiunea publicului cu acestea va fi mult mai valoroasă prin prisma faptului că vor avea oportunitatea să le observe în habitatul lor natural. Peste 1000 de m2 de teraristică pură.

Iguane roșii și verzi, Șopârle Gecko, Dragoni de Apă, Caimani, Pitoni, Broscuțe Țestoase și alte reptile din întreaga lume vă așteaptă la Reptiland. Veți vedea cel mai mare piton reticulat expus în România, ce cântărește 60 kg și are peste 6 metri lungime. 

Terariile asigură reptilelor toate condițiile de umiditate și temperatură. Sunt ca niște cutii mari, din sticlă, în care s-a recreat exact mediul de unde provin reptilele. Terariile simulează ziua cu noaptea, adică becurile se aprind la ora 8 dimineața și se sting la ora 7-8 seara. Reptilele beneficiază de căldură prin intermediul unor becuri speciale; acestea sunt foarte importante pentru că ele livrează reptilelor sintetizarea vitaminei D în piele. Așadar, la Reptiland București toate terariile sunt complet automatizate, simulează ziua cu noaptea, temperatura este controlată, umiditatea la fel. Și reptilele, sunt foarte fericite, căci trăiesc exact ca la ele acasă.

Tot la Reptiland veți descoperi cel mai mare acvaterariu din România, cu pești vii, fosforescenți, plante vii epifite și aerofite.

Reptiland București este un loc de vizitat cu copiii. Va fi o experiență “wow” atât pentru ei, cât și pentru voi. Este locul ideal nu doar pentru o zi interactivă, aparte în familie, ci și pentru excursii cu clasa. 

În plus, Reptiland București organizează și cursuri pentru copii:

  • Curs pentru copii: Cum să-ți alegi și cum să ai grijă de animalul tău de companie

Cu o durată de aproximativ 2 ore (este inclus și turul ghidat al expoziției), acest curs interactiv îi va ajuta pe cei mici să-și aleagă animalul de companie ideal! În plus, cu ajutorul studenților de la Facultatea de Medicină Veterinară, copiii vor afla multe informații noi despre cum să își îngrijească animalul de companie ales, dar și cum să interacționeze cu acestea: Câini, Pisici, Reptile, Hamster, Iepuri, Broscuțe, Pești.

  • Curs pentru copii: Cum să-ți construiești propriul terariu

Profesori de biologie pasionați și designeri florali talentați îi vor învăța pe copii tehnici și noțiuni pentru pregătirea unui terariu. Cursul durează 2 ore și include și un tur ghidat al expoziției. Este un curs ideal pentru copiii curioși, care îndrăgesc natura.

Prin urmare, când vine vorba de activități cu copiii, dacă sunteți în căutare de ceva cu adevărat special, Reptiland București este un loc ce nu trebuie ratat.  

Terra Salin

Cu 2 sedii în București, unul între Parcul Carol și Piața Unirii, celălalt lângă Podul Grant, Terra Salin este spațiul ce îmbină terapia respiratorie cu evenimentele culturale și de divertisment pentru adulți și copii. O salină urbană care oferă o experiență unică, educativă și foarte interesantă, perfectă pentru întreagă familie.

Camerele sunt special amenajate să ofere atât adulților, cât și copiilor confortul de care aceștia au nevoie: un perete acoperit cu piatră naturală (ardezie) luminată, șezlonguri confortabile și multe, multe jucării. Camerele Terra Salin sunt ideale pentru adulții care își doresc o pauză de relaxare sau care vor să petreacă timp de calitate în familie.

Terra Salin îmbină tehnologia cu puterea naturală a sării pentru a garanta eficacitatea unei ședințe. Practic, cele 45 de minute în camerele cu sare echivalează cu 4 ore petrecute într-o salină de adâncime. Haloterapia se desfășoară în două camere distincte numite “Sare pentru relaxare” și “Sare pentru mic și mare”.

Terra Salin este deschisă în colaborare cu un medic specialist, iar terapia cu aerosoli salini uscați duce la dispariția dispneei şi a tusei, fluidizând totodată secrețiile bronșice.

Terapia cu sare ajută organismul prin stimularea celulelor care luptă împotriva agenţilor patogeni. 

Cele mai citite articole

Therme București

Un alt loc ce merită vizitat cu copii în București – Therme, un centru de relaxare și distracție  care oferă o multitudine de activități acvatice pentru întreaga familie:

  • Restaurante printre palmieri exotici;
  • Tobogane uriașe cu teme intergalactice sau de tip roller-coaster;
  • Activități sportive în apă – Aqua Gym, Aqua Shape, Hydro Balance;
  • Locuri de joacă cu apă care testează reflexele prin jocuri interactive;
  • Cea mai mare plajă urbană din Europa, cu nisip, piscine, locuri de joacă și restaurante;
  • Activități în aer liber – sesiuni de fitness și yoga pentru cei mari;
  • Terapie respiratorie cu aerosoli salini pentru ameliorarea tusei și a congestiei;
  • Locuri de joacă acoperite cu leagăne și trambuline.

Dacă vrei să petreci o zi relaxantă cu copiii, Therme București este alegerea ideală. Indiferent de vârstă, întreagă familie se poate bucura de facilitățile acvatice moderne. Este locul ideal pentru a crea amintiri de neuitat împreună.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Desigur, pe lista de  locuri de vizitat cu copiii în București, se află și muzeul Grigore Antipa. Dacă vrei să îi introduci pe copii în lumea biodiversității și vrei să le stimulezi interesul pentru natură într-un mod interactiv, dar și distractiv în același timp, alege muzeul Grigore Antipa din București.

Ce poți vedea la muzeul Antipa? Nevertebrate marine, pești exotici, reptile, păsări rare, mamifere și o cantitate generoasă de fosile ce reconstruiesc trecutul îndepărtat al lumii vii. Poate cele mai populare exponate sunt scheletul uriaș de balenă cu oase lungi de peste 10 metri, unicat în România și reprofilul unui T-Rex.

Pe lângă expozițiile permanente, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa organizează expoziții temporare, în parteneriat cu alte muzee sau instituții din întreaga lume.

De exemplu, în perioada 21.09.2023 – 31.12.2023, în parteneriat cu Ambasada Georgiei în România, Muzeul Antipa organizează expoziția temporară de fotografie „Georgia – File din Natură”.

Adresa: Sos. Kiseleff nr. 1, București, sector 1.

Program de iarnă (01 noiembrie – 31 martie): Marți – Vineri: 10-18 (ultimul vizitator intră la ora 17); Sâmbătă – Duminică: 10-19 (ultimul vizitator intră la ora 18). Luni- închis.

Orășelul Cunoașterii

Orășelul Cunoașterii este un muzeu interactiv care își propune să popularizeze știința în rândul copiilor. Noțiuni din matematică, fizică, chimie, optică, geografie, vor fi transpuse în practica prin cele aprox. 100 de exponate interactive.

Exemple de activități din sălile tematice din Orășelul Cunoașterii: construiește un circuit electric, descoperă ce poți face cu forța apei, află cum funcționează șurubul lui Arhimede, rezolvă Cubul lui Conway, rezolvă dispariția pitagoreică.

Spațiul este conceput special pentru stimularea curiozității și creativității copiilor de toate vârstele.

Înființat în 2014, în Orășelul Cunoașterii au fost peste 75.000 de vizitatori și s-au organizat peste 1.500 de ateliere pe diverse teme de știință.

Adresa: București, sector 1, Str. Pajurei nr.3 A (punct de reper – magazinul Kaufland Bucureștii Noi).

Descoperă Bucureștiul Child-Friendly! Sperăm să vă placă locurile de vizitat cu copiii propuse de noi. Am selectat pentru voi câteva locuri destul de diferite, unde puteți petrece timp de calitate alături de copiii voștri. Așa că nu mai stați pe gânduri! Veniți și descoperiți aventurile pe care le oferă Bucureștiul!  

#Bucuresti-Child-Friendly #locuri-de-vizitat-copii #exploreaza-capitala #atractii-copii #obiective-turistice-copii-bucuresti

Cele mai citite articole