La doar cateva luni unii bebelusi sunt dusi de parinti la cursuri de engleza si germana

Desi nu merg inca in picioare si singura lor problema este sa fie schimbati la timp de scutece, unii bebelusi de cateva luni sunt dusi de parinti la cursuri de engleza si germana. Astfel, acestia invata concomitent inca o limba, pe langa cea materna.

 Experimentul a aparut in Statele Unite, iar acum este la moda si in Europa. De cum sunt adusi in centru, pruncii intra intr-un mediu in care se vorbeste doar in engleza. Acesta este secretul ca ei sa se obisnuiasca de timpuriu cu o limba straina si sa gandeasca la fel ca in limba materna. Unul dintre copii, un baietel, are doar sapte luni si abia gangureste. Deocamdata se joaca si asculta.

Cele mai citite articole

Mama lui nu a stat pe ganduri. Mai are acasa un baiat de 6 ani care a inceput la fel, iar acum stie germana, maghiara si engleza. Cursurile au loc o data sau de doua ori pe saptamana. Patru ore de engleza, de pilda, costa 150 de lei, iar parintii primesc acasa carti si CD-uri cu muzica pentru cei mici.

Parintii se bazeaza pe ce spun specialistii si sunt increzatori ca de la o varsta atat de frageda copiii lor capata aceste abilitati. Specialistii au insa si un sfat important: contactul cu limba straina pentru cei mici, trebuie mentinut constant, o data sau de doua ori pe saptamana cel putin 4-5 ani, altfel tot efortul este zadarnic.

Sursa

Cele mai citite articole