In ce consta procedura de aplicare a implantului dentar fast and fixed?

In cadrul primei consultatii, pacientul beneficiaza de un control de specialitate, in care medicul dentist verifica situatia cu care acesta se confrunta. Se realizeaza o radiografie panoramica, analize de sange, dar si planul de tratament, astfel incat lucrarea sa decurga in parametri optimi. 

Aplicarea unui implant dentar fast and fixed este o varianta de-a dreptul avantajoasa pentru pacienti, datorita faptului ca lucrarea poate sa dureze aproximativ 24 de ore. De asemenea, nu este o procedura dureroasa, ceea ce inseamna ca este potrivita si pentru cei carora le este teama de dentist.

3 etape de aplicare a implantului dentar

Aplicarea lucrarii provizorii

La inceput, medicul se ocupa de aplicarea lucrarii provizorii. De regula, procedura de inserare a implanturilor are loc dimineata, timp in care se realizeaza lucrarea provizorie chiar in laborator, conform amprentelor pe care medicul dentist le-a luat de la pacient. Este foarte important ca lucrarea sa fie realizata in functie de acesta, pentru a se potrivi perfect cu structura sa dentara.

Cele mai citite articole

Ulterior, seara, pacientul trebuie sa revina la cabinetul stomatologic, astfel incat sa i se fixeze implantul dentar provizoriu si sa fie functional in intregime. 

Interventia chirurgicala

Etapa a doua consta in interventia chirurgicala, adica in introducerea a 4 implanturi dentare chiar in interiorul osului mandibular și a 6 implanturi in interiorul osului maxilar. Dupa aplicarea acestei proceduri, este important ca gingia sa fie remodelata, pentru a fi posibila amprentarea lucrarii provizorii. Dupa incheierea interventiei, pacientul beneficiaza de antibiotic si antiinflamator, astfel incat sa nu existe riscul de aparitie a infectiilor sau a inflamatiilor.

Perioada de recuperare

Dupa o perioada de aproximativ 4-6 luni, dupa ce implanturile dentare au reusit sa se integreze in organism, pacientul revine la cabinet pentru realizarea lucrarii definitive. Se pot aplica ori coroane dentare confectionate din ceramica pe zirconiu, ori coroane dentare metalo-ceramice. Pentru intretinerea lucrarii in mod corespunzator, este important ca pacientul sa mearga constant la cabinetul medicului dentist, pentru efectuarea controlului de rutina. 

In concluzie, aplicarea implantului dentar fast and fixed a capatat un nivel ridicat de popularitate in randul pacientilor care isi doresc sa se bucure de rezultate excelente intr-un timp scurt si fara sa se confrunte cu senzatii neplacute, dureroase. Singura conditie este sa se tina cont de sfaturile medicului specialist, astfel incat procedura sa functioneze in parametri optimi si sa se integreze in mod adecvat in structura osoasa.

Cele mai citite articole