Impresionează persoana iubită cu o bijuterie unică din aur

Celebrarea dragostei nu trebuie să fie legată neapărat de un prilej anume, de o sărbătoare sau de o aniversare. Partenerii pot alege orice zi din viața lor pentru a celebra iubirea dintre ei. Un dar va fi cu atât mai apreciat cu cât persoana iubită nu se așteaptă să-l primească. 

Printre cele mai apreciate cadouri de către doamne și domnișoare sunt bijuteriile din aur, care prezintă valențe simbolice deosebite. Spre exemplu, dăruirea unor inele de aur este astăzi considerată o declarație sinceră de iubire, aceste bijuterii fiind o dovadă clară de romantism și emoție pură.

Cum alegi un inel de aur pentru persoana iubita?

Odată ce partenerul s-a hotărât să ofere un inel de aur partenerei sale, rămâne să se decidă în magazinul de bijuterii asupra podoabei potrivite care va străluci pe degetul inelar al partenerei. Pentru domni, alegerea nu este chiar ușoară, mulți apelând la serviciile unei persoane de sex feminin din anturajul iubitei sau soției. Alții vor merge exclusiv pe recomandările consilierului de vânzări. Iată câteva criterii de bază cu ajutorul cărora se poate alege inelul ideal pentru persoana iubită.

1. Mărimea

Nu este ușor fără probă, însă bărbatul se poate ajuta împrumutând un inel din cutia cu bijuterii a iubitei sau soției. Trebuie să se asigure că este un inel pe care l-a purtat aceasta recent și nu o bijuterie veche, care nu îi mai vine. O altă modalitate este să o păcălească prin joc, să probeze el însuși inelul pe care ea îl poartă în mod frecvent.

2. Culoarea aurului

Cele mai citite articole

Cele mai multe modele vin în clasică nuanță de galben, culoarea originală a aurului, cu care de regulă nimeni nu poate da greș. Aurul alb, o combinație de aur și nichel, dă o notă de eleganță și rafinament. Este îndrăgit de persoanele tinere, de femeile cu o nuanță rece a tenului și de cele care aleg un stil minimalist sau office în ținutele alese. Aurul roz, un aliaj de aur și cupru, are o nuanță mai caldă și absolut încântătoare. Este potrivit persoanelor romantice, visătoare, accentuând feminitatea purtătoarei.

3. Textura

Se pot alege:

  • inele cu textură perfect lustruită, pentru un plus de strălucire în ținute;
  • inele cu texturi mate ale aurului, pentru purtarea zilnică;
  • inele cu textura de cristal sau pulbere de stele  – pentru ocazii speciale;
  • inele cu  textura de gheață, cu aspect brut, pentru cele mai nonconformiste.

4. Design-ul

Modelul ales trebuie să îmbine perfect confortul și stilul. Un alt considerent este ocazia pentru care se cumpără. Pentru purtarea zilnică, un inel cu margini ascuțite sau elemente de design proeminente poate fi incomod. Un inel prea complicat sau prea sclipitor poate încălca un cod vestimentar strict. 

Un inel clasic cu piatră este o alegere sigură. Cumpărătorul poate opta însă și pentru forme mai nonconformiste, în funcție de personalitatea iubitei sau soției. De asemenea, un design care simbolizează dragostea, precum o inimă sau semnul infinitului, poate impresiona persoana iubită.

Pe lângă toate aceste sfaturi, partenerul nu trebuie să uite că inima sa este cel mai bun consilier.

Cele mai citite articole