Este necesar să se taie părul bebelușilor?

Este necesar să se taie părul bebelușilor?

Nu există un răspuns definitiv la această întrebare, deoarece nu există dovezi științifice care să susțină utilizarea tunsului la copiii mici. Unii părinți sunt de părere că tunsoarea poate aduce unele beneficii pentru copiii lor, cum ar fi îmbunătățirea stimei de sine, a încrederii în sine și a stării generale de bine.

Alții consideră că tunderea părului poate fi extrem de dăunătoare pentru copiii mici, ducând la deteriorarea permanentă a părului, a scalpului și a foliculilor de păr.

În cele din urmă, este important ca părinții să decidă singuri dacă sunt sau nu de părere că tunderea bebelușilor este necesară.

Toți bebelușii se nasc cu părul complet.

În primii câțiva ani de viață, bebelușilor le crește părul în trei faze: pufos sau lanugo, baby și toddler.  

În prima jumătate a primului an al bebelușului, acesta își pierde treptat părul lanugo, care este un păr fin și pufos care acoperă întregul corp al bebelușului.  Acesta este motivul pentru care unii bebeluși au păr rar la naștere, iar alții au părul des.

Cele mai citite articole

În următoarea fază, părul bebelușului, care durează câteva luni, părul începe să crească mai gros. Copiii au păr de bebeluș pe tot scalpul. În timpul fazei de păr al copilului mic, care se întinde pe parcursul a câțiva ani, părul devine mai aspru și mai creț.

Este nevoie de o perioadă de timp pentru ca părul de bebeluș să cadă, așa că aveți răbdare dacă micuța dumneavoastră are mult păr pentru vârsta ei.

Bebelușul se naște cu toți foliculii de păr, dar procesul de naștere face ca părul să mai cadă.

Părul nu-și recapătă ciclul de creștere adecvat până în primele câteva luni, așa că a-l tăia atunci înseamnă să întrerupi această legătură.

Tăierea părului bebelușului în primele două luni îl va face pe acesta să fie mai dispus să îi lase pe ceilalți copii să îl atingă și mai probabil să se simtă confortabil lângă ei.

Este bine să spalati si sa curatati scalpul, dar nu-i tăiați părul bebelușului.

Când bebelușul va crește și are nevoie de o tunsoare, profesioniștii de la Salon Transilvania vă oferă o frizerie în Cluj, pe care o puteți vizita cu copilașul vostru, pentru prima sa tunsoare din viața de copil.

Cele mai citite articole