Cum să înțeleagă acum copilul tău ispitele care nu întârzie să apară? Iată cei 3 pași importanți de urmat!

Este binecunoscut faptul că „familia este celula de bază a societății” și, dacă acum s-ar percepe în mod corect din punct de vedere creștin această definiție, totul ar fi ideal. Cum ispitele se află la tot pasul, pentru familiile creștine este o permanentă provocare să-și mențină tradițiile, obiceiurile și chiar buna înțelegere dintre soț și soție. Toate aceste probleme pot avea repercusiuni nedorite asupra copiilor și asupra viitorului acestora, însă dacă vrei să-ți crești în mod corect copilul vei afla în continuare cum este bine să procedezi. 

Ajută-ți copilul să înțeleagă care este calea și va trece cu bine peste ispite!

În perioada contemporană este o bucurie să vezi familii cu copii pe stradă, mai ales după o perioadă tulbure când paradoxal, izolarea a generat în unele cazuri temeri, în altele întărirea credinței și uniune. Depinde de gradul de informare sau de percepția fiecărui individ. Oamenii s-au hotărât să se mute la casă, pentru a fi cât mai aproape de natură sau spre a se simți liberi. Întoarcerea copiilor în colectivitate este nuanțată și de educația primită în familie, și de mijloacele de informare în masă. Dacă ai o comunicare eficientă și ești aproape de copilul tău în orice situație este imposibil să nu înțeleagă pe ce cale să meargă spre a ieși la lumină.   

Îți crești copilul în spirit creștin pentru a-și putea forma propria familie?

Conform unei vorbe din bătrâni: „ce semeni, aceea vei culege”, de aceea este atât de important să găsești toate mijloacele necesare pentru a-ți crește copilul în spirit creștin, în vederea dezvoltării armonioase a acestuia. Astfel, rezultatele nu vor întârzia să apară și te vei bucura de o nouă familie creștină.

Cei 3 pași importanți de urmat în vederea unei dezvoltări armonioase a copilului sunt:

  1. Crește-ți copilul prin puterea exemplului!

De fiecare dată când îi promiți ceva copilului tău este bine să te ții de cuvânt. În caz contrar, riști să crești un copil care începe să mintă sau să nu te mai asculte, ceea ce este de nedorit. Dacă în familie se respectă obiceiuri și tradiții creștine, părinții merg la Biserică, este armonie în casă, cu siguranță copilul va culege roadele bucuriei. Pentru ca rugăciunea să poată continua și acasă, la stephanus.ro găsești numeroase variante de cărți creștine, printre care și biblia pentru copii, atât de folositoare pentru toate grupele de vârstă.

  1. Comunică-i copilului drepturile și responsabilitățile pe care le are!

Cele mai citite articole

Dacă și părinții înțeleg în mod corect drepturile copiilor, cu siguranță îi vor conștientiza pe aceștia că fiecare drept vine la pachet și cu responsabilități. Astfel, le va fi din ce în ce mai ușor să lupte cu ispitele și să treacă peste încercări.

Spre exemplu:

  • Dreptul la educație vine la pachet cu îndatorirea copilului de a învăța și de a-și respecta dascălii;
  • Dreptul la asistență medicală se completează cu obligația copilului de a respecta normele elementare de igienă;
  • Dreptul la participare în călătorii vine la pachet cu responsabilitatea copilului de a respecta legile și regulamentele.  
  1. Fii aproape de de copil în orice situație!

Dacă se bucură de reușite, este important să-ți feliciți copilul pentru a-i spori încrederea în forțele proprii. Dacă eșuează, nu-ți descuraja copilul, ci ajută-l să înțeleagă unde a greșit, pentru a se putea remonta.

Creșterea unui copil este pe cât de dificilă, pe atât de frumoasă și implică numeroase responsabilități din partea părinților.

Prin urmare, dacă respecți cel puțin cei 3 pași importanți și îi oferi copilului tău dragostea necondiționată vei avea permanent bucurii!

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole