Cum sa alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tau?

Cum sa alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tau?

In momentul in care parintii incep sa caute ghiozdane pentru copiii lor, cauta de obicei modele ieftine, fara sa se uite cu atentie si la detalii, ceea ce nu este nici pe departe un lucru bun. De aceea, mai jos sunt mai multe sfaturi care pot veni in ajutorul persoanelor ce intentioneaza sa cumpere ghiozdane ieftine, dar de buna calitate.

Ghiozdanul trebuie sa fie ergonomic

Este important ca ghiozdanul ales sa fie cat mai ergonomic si sa nu puna inutil presiune pe spatele copilului. Ce inseamna asta? Ca nu trebuie sa fie nici prea lung, nici prea scurt si cu atat mai putin, incomod. De aceea, sunt recomandate ghiozdanele cu bretele reglabile si cu materiale tari in spate, care sa nu permita ca spatele copilului sa aiba de suferit. 

Primul si cel mai important aspect de luat in calcul este desigur modul in care copilul va purta acest ghiozdan si modul in care i se potriveste. Un ghiozdan prea mare pentru un copil mic, ii poate stramba oasele aflate in crestere.

Materialele trebuie sa fie durabile

Cele mai citite articole

Ghiozdanul va fi purtat in fiecare zi, ceea ce inseamna ca materialele trebuie sa fie durabile. Niciun parinte nu isi doreste sa schimbe rucsacul copilului sau de mai multe ori pe an. Materialele de buna calitate sunt concepute astfel incat sa reziste cat mai mult chiar si la tratamente ceva mai brutale, venite din partea copiilor. In special copiii mici au tendinta de a fi foarte agresivi cu lucrurile lor. 

Culorile trebuie sa fie potrivite pentru copil

Culorile sunt si ele importante. Atunci cand copilului nu ii place ghiozdanul pe care il are, va face tot posibilul sa scape de el. Astfel, parintii care nu tin cont de copilul lor si de preferintele acestuia, risca sa descopere mai devreme sau mai tarziu ca cel mic rupe intentionat ghiozdanul doar pentru a-l schimba. 

De aceea, este important ca fiecare parinte sa isi cunoasca copilul si sa tina cont de el in momentul in care cumpara un ghiozdan pentru scoala, indiferent de varsta, de anul scolar sau de varsta. 

Cele mai citite articole