Cum arată scurgerile vaginale care indică o problemă. Tot ce trebuie să știi

Scurgerile vaginale sunt celule și lichide pe care organismul le elimină datorită funcției de autocurățare a vaginului. Ele au rolul de a lubrifia, de a menține echilibrul florei vaginale și de a te proteja de posibile infecții. Așadar, secrețiile vaginale sunt naturale.

Uneori, vinovate de apariția secrețiilor vaginale modificate sunt chiar produsele de igienă intimă și menstruală pe care le folosești în mod curent.

Multe dintre produsele menstruale convenționale conțin plastic, fibre sintetice, parfum cu alergeni și înălbitori chimici, și sunt tratate cu insecticide, pesticide sau tot felul de chimicale dure cu corpul tău. La fel și în cazul săpunurilor și al gelurilor de duș. Având în vedere frecvența cu care le folosești, ele intră în contact cu pielea și cu corpul tău lună de lună. Mai ales dacă ai pielea sensibilă, îți pot tulbura echilibrul florei vaginale și pot cauza mâncărimi sau alergii.

Dacă ai deja o infecție în zona intimă, astfel de ingrediente pot sufoca pielea, înrăutățind și mai tare scurgerile vaginale și mirosul neplăcut. Lucru care nu se întâmplă în cazul în care folosești absorbantele din bumbac, care sunt blânde cu corpul tău și nu provoacă iritații.

Scurgerile vaginale care indică o problemă

De cele mai multe ori, scurgerile vaginale sunt perfect normale. Cantitatea, consistența, mirosul și chiar culoarea pot varia în funcție de perioada din ciclul menstrual. În cazul unor iritații, infecții sau dezechilibre în ceea ce privește flora vaginală, secrețiile se modifică astfel:

– Au culoare galben-verzuie sau alte nuanțe neobișnuite

– Au un miros înțepător, neplăcut și care persistă

Cele mai citite articole

– Își modifică textura și devin brânzoase

– Sunt însoțite de mâncărimi, roșeață, usturime sau durere la contactul sexual.

Poate fi vorba despre o iritație, o infecție sau o boală cu transmitere sexuală, precum negii genitali.

Protejează-ți zona intimă cu produsele de igienă Enroush

Dacă vrei să te bucuri de o îngrijire intimă naturală, atunci trebuie să începi să folosești produsele Enroush. Născut din dorința de a face posibilă o îngrijire 100% naturală la menstruație și în fiecare zi a ciclului menstrual, Enroush răspunde nevoii femeilor de produse sigure pentru piele și pentru sănătatea intimă. 

În timp ce un absorbant convențional poate conține parfumuri, alergeni și substanțe iritante, absorbantele zilnice Enroush sunt făcute din bumbac 100% organic certificat GOTS în stratul superior și 100% fibre naturale în stratul inferior.

Totodată, față de un săpun obișnuit, gelul intim Enroush este făcut cu 95% ingrediente naturale ca propolis, tribulus terrestris și ulei de Neem, ce întăresc imunitatea pielii și au proprietăți antibacteriene și antifungice.

De aceea, toate produsele lor au eticheta curată și sunt făcute doar cu ingrediente naturale hipoalergenice, compatibile chiar și cu pielea sensibilă. Fiecare dintre ele este creat după o formulă testată și aprobată ginecologic și dermatologic.

Cele mai citite articole