Cum alegi costumul de baie ideal în funcție de forma corpului?

Sosirea verii deschide noi oportunități și noi planuri în aer liber: luarea prânzului pe terasa unui restaurant, un picnic cu prietenii în parc, practicarea sportului în aer liber și, desigur, cel mai așteptat moment de majoritatea: mersul la plajă. Și pentru aceasta, reprezentanţele sexului frumos trebuie să găsească ținuta perfectă, care să le sublinieze atuurile fizice ale corpului pentru a se simți confortabil cu silueta lor. În acest articol, toate sfaturile specialiştilor în domeniu despre acest subiect, le vin în ajutor. 

Cum se alege costumul de baie perfect?

Pentru a alege costumul de baie perfect, doamnele trebuie să ţină cont de morfologia corpului. Pentru a evidenția punctele forte și a le ascunde pe cele mai puțin plăcute, se va alege un model de costum în funcţie de forma corpului. 

  • siluetă în formă de clepsidră: doamnele cu umerii și șoldurile proporționale și talia mai mică sunt privilegiate și, datorită proporțiilor lor, pot purta orice tip de costum de baie sau bikini fără a fi nevoie să ascundă o anumită zonă a corpului.
  • siluetă în formă de pară – cele care deţin un astfel de corp, au umerii și talia înguste și şoldurile mai largi. Trebuie să încerce echilibrarea proporţiilor, astfel încât partea inferioară a costumului de baie să fie simplă și partea superioară imprimată. Dacă modelul de costum este cu volum în partea superioară, în acest fel proporţiile sunt echilibrate. Se recomandă alegerea unui top push-up. Acesta va atrage privirea spre bust, mai degrabă decât asupra șoldurilor.
  • siluetă în formă „dreptunghiulară” (corp în formă de H) – un astfel de corp are umerii și șoldurile la fel de largi și talia lipsește sau este ușor pronunțată. Silueta este destul de dreaptă, doar cu câteva curbe. Scopul este de a alege un costum de baie care să modeleze talia, mărind volumul în partea superioară și inferioară a corpului. 

Cele mai citite articole

Se poate alege un top de tip triunghi pentru a echilibra forma umerilor. De asemenea, un top tip eșarfă sau un model cu franjuri și cu volane. Sunt recomandate imprimeurile cu forme geometrice, motive tropicale etc, pentru a oferi volum bustului. Modelele de costume de baie intregi sunt recomandate la acest tip de siluetă.

  • siluetă în formă de măr – dacă persoana prezintă un abdomen mai proeminent atunci trebuie să aleagă partea inferioară a costumului fără imprimare, de preferință în culori închise pentru a crea senzația că zona este mai îngustă. Culorile închise tind să îmbunătățească silueta, iar imprimeurile (în special cele mari) o extind. Deci, dacă există sâni foarte mari sau coapse proeminente, trebuie preferate tonurile mate şi evitate costumele cu model în aceste zone. 

De asemenea, nu trebuie ales un costum de baie într-o dimensiune mai mică pentru a „arăta mai bine”, deoarece acest lucru va crea efectul opus. Persoanele complexate de abdomen, pot alege costumul de baie dintr-o singură piesă. Acesta va remodela silueta rafinând talia și abdomenul.

Cele mai citite articole