Cu ce ocazie poți oferi bijuteriile pentru copii?

O bijuterie nu provoacă la fel de multă bucurie în rândul copiilor atunci când este oferită cadou ca o jucărie. Tocmai din acest motiv, bijuteriile nu se află pe lista cu cadouri populare pe care le poți duce la aniversarea unui copil. Și totuși, există câteva ocazii în care aceste bijuterii copii reprezintă cea mai bună alegere.

Oferirea unei bijuterii la nașterea copilului, o tradiție

Dăruirea de bijuterii la nașterea unui copil este o modalitate de a întâmpina copilul așa cum se cuvine în familie. Chiar și în cultura asiatică străveche este o tradiție să oferi bijuterii nou-născuților. De cele mai multe ori, aceste bijuterii sunt oferite de membri apropiați ai familiei – părinți, bunici sau nași, în semn de iubire și protecție. Deși nu este o regulă în acest sens, fetițele primesc cercei, în timp ce băieții primesc brățări.

Cele mai citite articole

O vorbă din popor susține că toți copiii ar trebui să poarte un șnur roșu la mână pentru a scăpa de deochi, iar de cele mai multe ori, acest șnur roșu include și un mic pandantiv și ia forma unei brățări. Dacă vrei să oferi o astfel de bijuterie la nașterea unui copil, ar fi bine să optezi pentru bijuterii din aur – pielea copilului este extrem de sensibilă în primele luni după naștere și orice metal sau aliaj ar putea să provoace alergie. Dacă duci cadou unui bebeluș o brățară și părinții ezită să i-o pună la mână din prima zi, să știi că nu e vorba de rea voință, ci părinții pur și simplu își protejează copilul. Chiar și așa, te încurajăm să oferi bijuterii la nașterea copilului (mai ales dacă vorbim de nepot sau finuț) pentru că reprezintă mai mult un gest simbolic.

Oferirea unei bijuterii la botezul copilului, o îndatorire

Printre îndatoririle nașilor se numără și cumpărarea unei bijuterii din aur pentru viitorul finuț. Poți opta pentru o brățară cu numele lui, cu data nașterii sau cu un alt mesaj gravat. Așa că, dacă urmează să fii naș pentru un copil și ești în căutare de idei cadouri de botez, nu uita să treci pe listă și o bijuterie, alături de trusou, lumânare și jucării. Indiferent dacă alegi o pereche de cercei, un pandantiv sau o brățară, poți fi sigur că va rămâne o amintire prețioasă.

În afară de aceste două ocazii, nu prea mai ai când să oferi bijuterii unui copil. Până la o anumită vârstă nici nu este indicat ca micuții să poarte bijuterii, în afară de cele clasice – cercei și brățară. Nu mai este un secret faptul că aceștia nu sunt foarte atenți, iar în momentul jocului, orice brățară mai largă ar putea să fie pierdută. Există și părinți care optează pentru brățări cu pietre prețioase sau semiprețioase pentru a ține departe energiile negative de copil. Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor care cred în puterile magice ale acestor pietre, poți oferi cadou o astfel de bijuterie nu doar copiilor, ci și părinților. Ce poate fi mai frumos decât un set de brățări de familie cu o piatră care atrage prosperitatea și fericirea?

Cele mai citite articole