Ce trebuie sa stii despre panourile fotovoltaice inainte de a le cumpara

Panourile fotovoltaice nu mai sunt de foarte mult timp o raritate si tot mai multi oameni apeleaza la ele. Acestea aduc cu sine numeroase beneficii, de la costurile scazute la energia electrica la protejarea mediului inconjurator. Daca vrei sa cumperi un kit de panouri solare, atunci va trebui sa tii cont de anumite detalii inainte de a face achizitia propriu-zisa. Continua sa citesti pentru mai multe informatii. 

Panourile fotovoltaice – Ce trebuie sa stii

Ei bine, achizitionarea de Panouri Fotovoltaice reprezinta o investitie inteleapta pe termen lung. Chiar daca pretul initial nu este unul deloc mic, pe termen lung iti vei recupera investitia initiala si te vei bucura de costuri extrem de reduse la energia electrica. Mai mult decat atat, ai si avantajul de a redirectiona surplusul de energie catre reteaua nationala, lucru care iti va aduce un venit suplimentar. 

Kiturile fotovoltaice sunt formate din panourile fotovoltaice in sine, precum si din alte accesorii care joaca un rol extrem de important in obtinerea unui rezultat final excelent. Panourile fotovoltaice pot fi monocristaline sau policristaline. Cele monocristaline sunt realizate dintr-un siliciu care are un grad foarte mare de puritate. Acesta este motivul principal pentru care ofera performante mult mai mari, cu aproximativ 15 % mai mari decat cele policristaline. 

Acorda atentie garantiei produsului

Pe langa tipul de panouri in care vrei sa investesti, este important sa acorzi atentie si garantiei pe care producatorul o ofera precum si calitatii produselor pe care doresti sa le achizitionezi. Un alt element de baza este invertorul. Acesta ajuta la transformarea energiei solare captate in curent alternativ, curent care se poate utiliza cu succes pentru alimentarea dispozitivelor dintr-o locuinta. 

Cele mai citite articole

De asemenea, sistemul de prindere joaca si el un rol extrem de important, si asta pentru ca acesta asigura o prindere ferma si stabila a panourilor fotovoltaice. Un sistem de prindere bun va tine panourile in loc chiar si atunci cand ninge sau bate vantul foarte tare. Asadar, acorda atentie acestui detaliu atunci cand mergi sa cumperi un kit de panouri fotovoltaice. 

Cum trebuie sa evaluezi consumul energetic pentru a afla cand se amortizeaza investitia?

Cu siguranta cu totii suntem de parere ca o investitie profitabila este o investitie care se amortizeaza ultra rapid. Prin urmare, inainte de a investi in panouri fotovoltaice, este esential sa incepi sa analizezi cu foarte mare atentie facturile la curentul electric. Astfel, vei afla care este consumul de energie din casa ta. 

Aceasta informatie va trebui mai apoi discutata cu un specialist in panouri fotovoltaice, care iti va spune exact de cate panouri ai nevoie pentru a sustine eficient consumul respectiv. Pentru a afla in cat timp iti vei amortize investitia, trebuie sa imparti valoarea sistemului fotovoltaic la costul facturii pe o luna. In acest mod, vei afla exact in cate luni devine profitabil. 

Investitia este una inteleapta

Nu este deloc complicat si este absolut necesar sa faci asta pentru a stii exact perioada in care iti vei recupera banii investiti. Sa devii independent din punct de vedere energetic este cu siguranta un avantaj foarte mare. Costurile energiei electrice creste de la an la an, si acest lucru afecteaza tot mai multi oameni. Ei bine, daca instalezi panouri fotovoltaice, nu va mai trebui sa iti faci probleme in acest sens. 

Inainte de a merge la cumparaturi, analizeaza cu mare atentie situatia casei tale si nevoile ei, atat pe timpul verii cat si pe timpul sezonului rece. Daca ajungi la concluzia ca produci suficient pe cat consumi, atunci poti renunta cu incredere la contractual cu furnizorul de energie electrica actual. Astfel, vei deveni independent din punct de vedere energetic, lucru care iti va aduce beneficii pentru foarte multi ani. 

Cele mai citite articole