Ce sunt microfoanele spion?

Un microfon ascuns este un dispozitiv conceput pentru a capta voci si alte sunete pe care le trimite la distanta. De exemplu, un microfon ascuns poate fi incorporat intr-un stilou, un articol de imbracaminte, o piesa de mobilier sau un dispozitiv electronic care nu este utilizat in mod normal pentru captarea sunetului. Unele microfoane spion sunt chiar concepute pentru a fi folosite in aranjamente florale. 

Adesea, desi nu intotdeauna, microfoanele ascunse sunt folosite in combinatie cu camerele ascunse, permitand utilizatorului sa auda si sa vada evenimentele din zona fara a alerta pe altii.

Un microfon ascuns poate fi ascuns in bijuterii sau alte obiecte obisnuite

Discutia despre microfoane ascunse aduce adesea in minte imagini cu oameni care se spioneaza unii pe altii, dar aceste microfoane nu sunt intotdeauna folosite in acest mod. Ele pot fi utilizate in mod legitim in emisiunile TV care au o gazda care trebuie sa ramana mobila, de exemplu. Intr-un astfel de caz, un microfon ascuns ii permite unei gazde TV sa se miste cat de mult este necesar si sa vorbeasca cu publicul sau, indiferent unde merge pe platou.

Cele mai citite articole

Uneori, o persoana poate folosi un microfon ascuns pentru a inregistra detaliile propriei conversatii. Un jurnalist poate folosi un stilou cu microfon, de exemplu, pentru a inregistra detaliile unui interviu si pentru a pastra informatiile furnizate. O alta persoana poate folosi un microfon ascuns pentru a inregistra recunoasterea vinovatiei sau amenintarile altei persoane.

Exista, de asemenea, multe moduri in care microfoanele ascunse pot fi folosite ca echipamente de spionaj. De exemplu, o persoana isi poate suspecta sotia de adulter si poate instala un microfon ascuns pentru a inregistra ce spune ea in timp ce vorbeste la telefon. Poate chiar sa puna un microfon pentru a inregistra ce se intampla in dormitor in timp ce este departe de casa. 

Un parinte poate plasa un astfel de microfon in dormitorul adolescentului sau pentru a afla ce spune intr-o conversatie privata. Un angajator poate chiar sa instaleze un microfon ascuns pentru a asculta ce spun angajatii sai pe parcursul zilei. Acestea sunt doar cateva exemple, insa microfoanele spion pot fi folosite in multe alte moduri.

Cele mai citite articole