Atunci cand vine vorba de sanatatea celui mic, parintii isi pun diverse intrebari, legate fie de momentul ideal in care il pot duce la un control, fie de cele mai bune strategii pe care le pot pune in practica pentru a-l invata sa aiba grija de corpul sau. In ceea ce priveste sanatatea orala, ea trebuie sa inceapa cat mai devreme.
Chiar daca dintii de lapte vor disparea dupa un timp, acest lucru nu ii face mai putin importanti; odata cu aparitia lor, ei vor trebui sa fie curatati cu periute special concepute pentru varsta bebelusului. Un comportament responsabil din acest punct de vedere va reduce in mod considerabil aparitia cariilor, iar cei mici nu se vor confrunta cu dureri.
Obiceiuri esentiale pentru sanatatea orala: spalatul pe dinti
Primul obicei pe care copiii trebuie sa-l invete este spalatul de doua ori pe zi pe dinti. La inceput, parintii vor avea responsabilitatea sa se asigure ca cel mic nu inghite pasta de dinti, intrucat o cantitate mare de fluor in organism poate duce la o durere de stomac, stare de greata etc. Tot din cauza fluorului, cei mici risca aparitia unor pete albe pe dinti cand cresc.
Cele mai citite articole
Deja de la varsta de 7 ani, copiii vor putea sa spele singuri pe dinti. Parintii ii vor supraveghea doar pentru a se asigura ca isi perie toti dintii si se spala timp de doua minute cel putin. Exista diverse joculete ce pot fi puse in practica pentru a face spalatul pe dinti o activitate amuzanta pentru cei mici, iar parintii pot profita de ele.
Cand trebuie sa-ti duci copilul la primul sau control stomatologic?
La capitolul stomatologie copii, exista multe cabinete care au pregatirea necesara pentru a se ocupa de cei mici cu rabdare si pricepere. De aceea, parintii ar trebui sa-i duca pe copii la un astfel de cabinet din momentul in care implinesc varsta de trei ani.
Prin urmare, spalatul pe dinti trebuie sa fie introdus cat mai devreme in copilarie, pentru ca dintii celor mici sa nu aiba de suferit pe parcursul dezvoltarii lor.