Ce obiecte sunt necesare în camera copilului în primii săi ani de viață?

Amenajarea camerei celor mici este o sarcină importantă pentru părinți deoarece aceștia trebuie să se asigure că este un spațiu sigur, confortabil și stimulativ pentru dezvoltarea micuțului. Până la vârsta de 3 ani, copiii trec printr-o perioadă alertă de dezvoltare în care învață să meargă și să vorbească, în care încep să exploreze lumea din jurul lor. Specialiștii recomandă ca de la o vârstă fragedă copiii să fie obișnuiți să doarmă singuri în cameră, iar pentru asta, trebuie să ne asigurăm că este un mediu sigur camera lor.

Dacă dorești să decorezi camera celui mic cu mai multe elemente potrivite vârstei sale, poți arunca o privire la gama de mobilier pentru camera copiilor de la Infinity, unde vei găsi canapele 100x50x30cm, turnuri de activități pliabile, dar și pătuțuri în formă de mașină de poliție și protecții pentru colțurile mobilierului.

Iată ce piese de mobilier și elemente nu trebuie să lipsească din camera copilului

  1. Un pat confortabil și sigur

Primul lucru și obiectul central de care ai nevoie în camera copilului este un pătuț confortabil și sigur. Acesta trebuie să fie proiectat special pentru sugari și copii mici, cu margini înalte pentru a preveni căderea și o saltea potrivită care să asigure un somn odihnitor pentru micuț. De asemenea, este importantă poziționarea patului, pentru a evita expunerea la lumină directă a soarelui sau la curentul de aer rece.

  1. O zonă de joacă

Cele mai citite articole

În camera copilului trebuie să amenajezi și o zonă specială de joacă, sigură și educativă. Poți include covorașe moi, jucării potrivite vârstei și elemente decorative care să stimuleze creativitatea și dezvoltarea cognitivă a copilului tău. De asemenea, asigură-te că toate jucăriile sunt sigure, fără părți mici care ar putea fi înghițite sau periculoase pentru sugari.

  1. Elemente de siguranță

Elementele de siguranță, cum ar fi grilajele de siguranță sau balustradele de protecție pentru pat, joacă un rol vital în asigurarea unui mediu sigur pentru copii în camera lor. Grilajele de siguranță sunt folosite pentru a restricționa accesul copiilor la zone periculoase, cum ar fi scările sau spațiile cu obiecte de mobilier nesigure. În plus, prizele și cablurile electrice trebuie să fie protejate, iar mobilierul din cameră ar trebui să aibă margini rotunjite și să fie stabil pentru a preveni rănile. Supravegherea atentă este, de asemenea, un element crucial al siguranței.

  1. Un birou multifuncțional sau o măsuță cu înălțime reglabilă

De asemenea, e recomandat ca în camera celui mic să existe de la început un birou cu înălțime reglabilă sau o măsuță cu scaune potrivite pentru vârsta copilului, pentru a-i oferi celui mic sentimentul de independență. Aceste obiecte se pot ajusta pe măsură ce copilul crește, creând un loc special amenajat pentru desfășurarea activităților creative și educaționale. În plus, ele sunt importante deoarece îi permit celui mic să învețe bunele obiceiuri în ceea ce privește postura și organizarea.

În concluzie, dacă vrei să-i asiguri celui mic siguranța în camera sa în jurul vârstei de 3 ani, e important să amenajezi camera acestuia cu mobilier specific vârstei, pentru a-i crea un mediu sigur și stimulativ.

Sursa foto: freepik.com

Cele mai citite articole