Ce jucării să alegi pentru copilul tău care explorează lumea din jur

Indiferent de vârstă, copiii descoperă mereu lucruri noi, sunt curioși, iar prin joacă pot descoperi adevărata plăcere de a învăța. Acest lucru poate fi încurajat de către părinți cu ajutorul jocurilor potrivite și al jucăriilor educative, tot mai populare atât în grădinițe, cât și pentru acasă.

Iată ce jucării sunt potrivite pentru a-l ajuta pe cel mic să se dezvolte:

Puzzle-uri

Copiii de vârste foarte mici învață să-și coordoneze mișcările, să recunoască forme și culori, iar cei mai mari trec la un nivel la care vor să-și dezvolte anumite abilități. Creativitatea, cât și posibilitatea de a urma instrucțiuni și de a asambla diverse personaje sau forme sunt câteva dintre elementele încurajate de un puzzle. La UgearsModels.ro găsești puzzle mecanic de colorat pentru copii, ideal pentru ca cel mic să-și dezvolte pasiunea pentru colorat, cât și îndemânarea.

Puzzle-urile pot deveni o activitate pe care copilul tău o împarte cu întreaga familie în serile de weekend sau când vrei să profiți de timpul liber și să-l petreci alături de acesta. De asemenea, poți folosi puzzle-urile pentru copiii tăi mai mici, pentru a-i învăța despre culorile potrivite pentru animale sau obiecte din jurul lor.

Jocuri de societate

Jocurile de societate, cunoscute și ca board games, există acum într-o varietate de tipuri, pentru o gamă largă de vârste (chiar și pentru adulți) și pot fi folosite ca instrumente de educație de asemenea. Prin joacă, fiecare copil poate învăța să devină un coechipier bun, să înțeleagă rolul regulilor sau să își facă strategii pentru a câștiga.

Pentru copiii mici sunt potrivite jocurile care le atrag atenția prin culori, personaje și reguli interactive. În cazul celor mai mari, o poveste deosebită și un fir narativ care le amintește de filmele preferate sau eroii pe care îi admiră sunt opțiuni ideale.

Lego

Cele mai citite articole

Piesele Lego rămân încă printre jucăriile preferate ale copiilor de toate vârstele, chiar și ale celor mai mari dintre aceștia. Asamblarea pieselor, construirea după anumite reguli sau din pură imaginație, ambele variante îl ajută pe copilul tău să-și dezvolte imaginația și îndemânarea. Acum există colecții Lego cu design avansat, iar prin piesele individuale poți crea mecanisme personalizate și să înveți copilul despre tehnici mai complicate de inginerie.

Prin piesele de Lego, copilul tău poate înțelege mai bine rolul planificării și al unui plan de construcție, chiar dacă urmărește doar instrucțiunile.

Instrumente muzicale

Fie că este vorba de jucării sau instrumente muzicale adevărate, acestea vor stimula atât atenția, cât și creativitatea copilului tău. Inclusiv în cazul bebelușilor, jucăriile cu sunete și cele care imită instrumentele muzicale, sunt recomandate pentru a-i ajuta să își dezvolte anumiți stimuli, precum atenția.

Instrumentele muzicale precum o orgă de dimensiuni mai mici sunt recomandate copiilor cărora vrei să le oferi o deschidere spre o viitoare pasiune sau dacă aceștia au deja un talent vizibil la muzică.

Nu subestima puterea jocurilor și a jucăriilor de a-i educa pe cei mici și privește-le ca pe cele mai interactive și distractive modalități prin care copilul tău poate să-și folosească abilitățile.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole