Cand tebuie sa efectuam testul RT-PCR Covid

De peste un an de zile ne confruntam cu pandemia de COVID-19. Cel mai important test care arata daca esti sau nu infectat cu SARS-CoV-2 este testul Real Time PCR Covid-19. Multi dintre noi afirmam ca stim deja simptomele si ce trebuie sa facem cand avem impresia ca am contactat acest virus.

Presiunea este atat de mare in momentul in care avem dureri de cap, ne simtim obositi si poate chiar avem dureri musculare, incat avem nevoie sa stim clar care sunt simptomele pentru care este necesar sa mergem de urgenta la spital sau sa efectuam testul PCR COVID-19.

Simptomele COVID-19

Daca manifestati urmatoare simptome, este indicat sa faceti un test pentru coronavirus. Rezultatele posibile ale testarii pentru COVID-19 va vor arata daca aveti sau nu virusul.

Asadar, virusul acesta se manifesta printr-o gama larga de simptome, de obicei ele afecteaza aparatul respirator, iar uneori intreg organismul.

Pentru cele mai multe persoane infectia debuteaza usor si se mentine asa pe tot parcursul bolii. Iar simptomele mai importante sunt: febra ridicata, tuse seaca, probleme in respiratie, durere musculara, oboseala. Dar uneori virusul poate cauza si mucus in gat, durere de cap si chiar diaree. Dar pot aparea si manifestari atipice, precum rinoree si dureri de gat.

Exista, totusi, cazuri cand bolnavii s-au trezit ca de fapt simptomele au debutat sever, ceea ce inseamna o urgenta medicala, care ajunge la internare in spital. Atentie, deci, la urmatoarele simptome: tulburari grave de respiratie, durere toracica si presiune constanta in piept, stare de confuzie, de somnolenta, chiar si semne ale unui accindent cerebral, scaderea fortei musculaturii la nivelul membrelor.
Infectia COVID-19 are o perioada de incubatie de 5-14 zile. Este important sa stiti cand trebuie sa faceti testul COVID. Cel mai bine este sa va faceti un test la 5 zile de cand ati intrat in contact cu o persoana infectata sau imediat cand va simtiti rau.

Testul Real Time PCR Covid

Va puteti face testul RT-PCR COVID-19 la Centrele GRAL Medical cu programare in prealabil sau va puteti prezenta in orarul destinat acestor testari.

Cele mai citite articole

Acest test pune in evidenta prezenta ARN-ului viral la nivelul nazofaringelui, asa va veti da seama daca aveti doar o viroza sau daca este vorba chiar de COVID-19.

Recoltarea pentru testul COVID-19

Pentru un rezultat corect nu trebuie sa consumati alimente cu 4 ore inainte de recoltare si nici sa fumati sau sa mestecati guma. In schimb puteti sa beti apa.

Testul se realizeaza cu ajutorul tampoanelor care se introduc in nas si gura, pentru a recolta probe la nivelul faringelui si nazofaringian.

Rezultatele testului RT-PCR Covid

La Centrele GRAL Medical veti primi rezultatul testului in interval de 24-30 de ore pentru recoltare in Bucuresti si 48 de ore pentru recoltare in centrele din tara. Exista, in Bucuresti, posibilitatea de a efectua testarea RT-PCR Covid in regim de urgenta, cu primirea rezultatului in aceeasi zi.

Daca rezultatul testarii RT-PCR SARS-CoV-2 este pozitiv asta inseamna ca aveti COVID-19 si trebuie sa va izolati de alte persoane pentru a nu transmite boala. De asemenea, este necesar sa va sunati medicul de familie.

Un rezultat negativ arata ca nu sunteti infectati. Dar exista si rezultatul neconcludent, in acest caz, este necesar sa mai faceti testarea peste cateva zile.

Pentru mai multe informatii si programari la GRAL Medical, va rugam, sunati la 031 1000 200 sau ne puteti contacta prin email la programari@gralmedical.ro.

Clinicile GRAL Medical sunt primele clinici medicale private care au primit certificarea DEKRA pentru implementarea masurilor de siguranta impotriva raspandirii Covid-19.

Cele mai citite articole