Un instructor de inot a reusit sa faca bebelusi de doar patru luni sa stea in picioare. Secretul lui i-a uimit si pe medici

O piscina de langa capitala Islandei este locul unde, de ani de zile, se intampla lucruri pentru care specialistii nu gasesc explicatii.

Un instructor de inot reuseste sa faca bebelusi de patru luni sa stea in picioare, in palmele lui.

In conditiile in care, spun specialistii, cei mici incep sa-si tina echilibrul abia de la opt-noua luni.

Iata un act de acrobatie care ar fi greu de realizat si pentru un adult: sa stea in picioare, sprijinit in mainile altcuiva.

Provocarea este cu atat mai mare cand vine vorba de bebelusi de patru luni care, in mod normal, la o varsta atat de frageda nu sunt capabili sa stea in picioare.

Cele mai citite articole

Un specialist in dezvoltarea copiilor din Islanda reuseste sa-i invete pe micuti sa contrazica legile fizicii.

Snorri Magnusson: “Parintii sunt intotdeauna foarte surprinsi de ceea ce pot face bebelusii lor. Dar totul porneste de la antrenamentul potrivit. Cand vin prima oara, copiii primesc exercitii pentru acasa, pentru a-si intari coloana. Daca ai forta in coloana si trunchi, poti face orice.”

Un profesor norvegian de neuropsihologie a realizat un studiu oficial despre ce se intampla la aceste cursuri.

A analizat 12 bebelusi cu varsta medie de patru luni, care, timp de 12 saptamni au mers la aceste intalniri. La final, 11 au putut sa stea in picioare cel putin 15 secunde, iar cel de-al 12 a stat opt secunde.

Concluzia lui a fost ca, formand conexiuni neuronale timpurii, bebelusii isi pot dezvolta capacitatile motorii mai devreme decat se crezuse.

Sursa

Cele mai citite articole