5 MOTIVE SĂ APLICI ZILNIC CREMA DE FAȚĂ CU SPF

Dacă nu știai, vei ști de acum încolo: cel mai important pas în îngrijirea zilnică a tenului este aplicarea cremei cu factor de protecție (SPF). Multe persoane consideră că un astfel de produs se aplică doar atunci când ne bronzăm la mare sau la piscină, dar adevărul este că razele ultra-violete ajung pe suprafața pielii în orice moment în care ne expunem la soare, indiferent de loc.

Află în continuare 5 motive importante pentru care ar trebui să folosești o cremă de față cu SPF în fiecare zi în care îți petreci timpul în exterior.

1. Protejează pielea de daunele provocate de razele ultraviolete (UVA și UVB) 

Cea mai comună daună pe care o pot provoca razele ultraviolete pe suprafața pielii este reprezentată de arsurile solare. Pielea afectată devine roșie, umflată și uneori dureroasă. Dar mai grav este că, în timp, se poate ajunge la melanomă, adică cancer de piele. Bronzul sănătos nu există, pielea maronie fiind de fapt un semn al deteriorării pielii. Spre urmare, folosește o cremă de protecție solară cu spectru larg, ceea ce înseamnă că astfel îți vei proteja pielea atât de raze UVA cât și UVB. 

2. Reduce semnele de îmbătrânire ale pielii

Cele mai citite articole

O piele îmbătrânită are o culoare ternă, pete pigmentare, multe linii fine și riduri. Desigur că îmbătrânirea este un proces natural, care nu poate fi oprit, dar razele UV grăbesc acest proces, dacă nu ne protejăm pielea. Spre urmare, degeaba vei avea o rutină scumpă și eficientă anti-îmbătrânire dacă nu o vei completa cu o cremă de protecție solară.

3. O cremă cu SPF protejează mai bine decât un fond de ten cu SPF

Faptul că folosești deja un fond de ten cu SPF este mai bine decât nimic, dar trebuie să știi că acel conținut de SPF din produs este destul de diluat de ingredientelor. Asta înseamnă că este mai puțin eficient decât o cremă cu SPF, și nu oferă protecție de care este cu adevărat nevoie. Aplică și cremă cu factor de protecție înaintea fondului de ten și tenul tău va fi în siguranță. 

4. Protejează pielea pe perioada tratamentului cu acizi 

Mai nou, serumurile cu acizi sunt foarte des folosite de către femei datorită beneficiilor maxime pe care le au asupra pielii, prin comparație cu cremele obișnuite de îngrijire. Spre urmare, dacă ești fan al acizilor AHA, BHA sau al retinolului, trebuie neapărat să folosești și o cremă cu SPF. Iată de ce: acizii AHA și BHA exfoliază excelent pielea, eliminând celulele moarte. Noul strat de piele este foarte sensibil la soare și trebuie protejat pe măsură, astfel poate fi ușor deteriorată. La rândul său, retinolul sensibilizează pielea care devine mai predispusă la arsuri. O rutină de îngrijire cu acizii enumerați care nu este completată cu o cremă de protecție solară reprezintă pur și simplu timp și bani pierduți. 

5. Noile creme cu SPF au mai mult beneficii decât o simplă cremă de îngrijire

În ultimii ani, industria cosmetică și-a îmbunătățit substanțial formulele cremelor cu SPF. Spre urmare, beneficiile consumatorului sunt mult mai numeroase. Pe lângă faptul că protejează pielea, un astfel de produs poate să matifieze, să uniformizeze culoarea tenului (dacă conține pigmenți de culoare) și să hrănească pielea cu antioxidanți. Au formule ușoare, non-grase, care nu se simt greu pe piele și nu pătează. Unele produse nu conțin parfum, fiind ideale pentru pielea sensibilă și alergică. În completare la toate acestea, un ten pe care este aplicat o cremă cu SPF va avea mai puține riduri, linii fine și pete maronii. Tot ce trebuie să faci este să o aplici cu minim 15-20 minute înainte de a te expune la soare.

Cele mai citite articole